Волиняни вимагають заборонити торгівлю землею

27 Червня 2017, 10:00
1432

Уже майже 40 тисяч волинян підтримали ініціативу партії «Батьківщина» провести всенародний референдум з вимогою заборонити торгівлю землею сільськогосподарського призначення.

«Батьківщина» разом із Асоціацією фермерів та приватних землевласників вдарила на сполох, бо в парламенті зареєстрований законопроект, який фактично дозволить вільний обіг сільськогосподарських угідь. Якщо більшість народних депутатів проголосує «ЗА», то цей закон остаточно знищить українських фермерів, селян-одноосібників. Станеться те саме, що було із паперовою приватизацією стратегічних підприємств країни. Тоді кілька десятків багатіїв за безцінь скупили у людей приватизаційні сертифікати і заволоділи контрольними пакетами акцій цих підприємств, а народ залишився з макулатурою в руках у вигляді сертифікатів.

Сценарії приватизації української землі і злочинної приватизації об’єктів національної промислової галузі схожі між собою, мов дві краплі води. Так звані «ефективні власники» на практиці виявилися неефективними, бо розвалили все, що можна було. Але якщо промисловість коли-небудь ще можна відродити і виробляти власні товари, то з втратою землі втратимо будь-яку перспективу для своєї країни.

Згідно зі ст.13 розділу 1 Основного Закону земля є об’єктом права власності українського народу. Саме він повинен вирішувати долю землі – стратегічного ресурсу держави. «Батьківщина» запропонувала провести всеукраїнський референдум, щоб люди висловили свою думку: чи згодні вони продавати нашу землю. Але Окружний Адміністративний суд міста Києва заборонив провести референдум щодо відкриття ринку землі. Тому наша політична сила розпочала збір підписів проти продажу землі. Він триває в усіх областях України, зокрема й на Волині.

Активісти нашої політичної сили вже зібрали майже 40 тисяч підписів волинян, які розуміють небезпеку відкриття ринку землі і вимагають заборонити її продаж . Найбільш активно долучилися до всенародного референдуму щодо продовження мораторію на торгівлю сільськогосподарськими угіддями жителі Луцька та Ковеля, Ковельського, Маневицького, Горохівського та інших районів. А в Шацькому, зокрема, вже майже 20% виборців висловилися проти відкриття земельного ринку.

Щоб підтримати всенародний референдум щодо заборони торгівлі сільськогосподарською землею, звертайтесь до громадських приймалень ВО «Батьківщина», агітаційних наметів, де триває збір підписів. Захистимо землю – збережемо Україну.

Валерій БОНДАРУК,

В. о. голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».   

Коментарі
27 Червня 2017, 13:07
Припиніть торгівлю з землі товарами і продуктами харчування.<br/>Площа біля Богдана як смітние
27 Червня 2017, 14:33
Вимагатєль пішов ти в ........
27 Червня 2017, 15:59
Ці ... скоро будуть вимагати не дихати. Всіх країнах вільний ринок землі а в Україні сам не гам і нікому не дам. Забороніть продавати будинки, квартири, машини, .... як таких ... земля носить.
27 Червня 2017, 16:17
у наших у ВР..продадуть землю СОБІ,,, і будете всі в ліс за бабло ходити...
27 Червня 2017, 22:32
нівякому разі не продавати землю...хто неї скупить???? капіталісти багатії...простий люд не купить...
27 Червня 2017, 23:18
ти чмо
28 Червня 2017, 01:35
ДО ПОПЕРЕДНЬОГО....ТИ САМ ОЛЕНЬ...ЛЮДИ ЯКЩО МАЄТЕ ХОЧ ОДНУ КЛЕПКУ В ГОЛОВІ -НЕСЛУХАЙТЕ ЦИХ МОШЕНІКІВ.70РОКІВ ТОМУ РАДЯНСЬКА ВЛАДА ЗАБРАЛА ЗЕМЛЮ У НАШИХ ДІДІВ-ПІСЛЯ ЗЛОЧИНОЇ ЧЕРВОНОЇ ВЛАДИ ПРИЙШЛИ ЦІ ПОСІПАКІ І ПРИКРИВАЮЧИСЬ ІМЕНЕМ УКРАЇНИ І УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ РОЗПОРАЖАЮЦЯ ЗЕМЛЕЮ ЗА ЯКУ ДІДІВ І ПРАДІДІВ НА СИБІР І НА НЕБО ВІДПРАВЛЯЛИ І ТОПИЛИ У КРОВІ .ОДНИМ СЛОВОМ ---ГРАБ НАГРАБЛЕНОЄ. І ОЦІ ВСІ СКОТИ ЩО ПРИ ВЛАДІ І ДАЛІ МАЮТЬ НАРОД ЗА БИДЛО ЯКЕ МУСИТЬ БУТИ У СТІЙЛІ І ЗНАТИ СВОЄ МІСЦЕ.ВОНИ БУДУТЬ РІШАТИ ЯК ВАМ ЖИТИ-І ЩО РОБИТИ З ВАШОЮ ЗЕМЛЕЮ-ЛІСОМ ЯКІЙ У ГРОМАД ВКРАЛИ .
28 Червня 2017, 02:22
Популісти рулять
28 Червня 2017, 19:58
Популісти!!! Хай живе бардак!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024