Пенсіонерка з Рожища: «Онука змушують зізнатися у подвійному вбивстві в Рудці-Козинській»

23 Червня 2017, 22:53
7379

Євгенія Корніюк з Рожищ приїхала 23 червня до Луцька, аби зустрітися з начальником Головного управління Нацполіції в області Петром Шпигою та попросити в нього, за її ж словами, милості для її онука.

Жінка каже, що поліція підозрює його у жахливому вбивстві дідуся та його онуки, яке сталося в Рудці-Козинській Рожищенського району 3 березня і сколихнуло всю Волинь.

Пенсіонерка вкрай схвильована, стверджує, що її онука безпідставно підозрюють і хочуть «приліпити» йому те, чого він не робив. Онук – 1991 року народження, звати Андрій Дем’янчук, - інформує Волинська служба новин.

«У мене в Рудці-Козинській є стара хата, яка мені лишилася від діда, а ми з онуком живемо в Рожищі. В селі я маю город. Мій онук того дня, як сталося вбивство, якраз поїхав туди. На другий день після вбивства приїхала поліція до нас додому в Рожище, їх було четверо. Кажуть, забиратимуть онука, бо трапилося вбивство і його підозрюють, навіть ніяких документів не показували. Ходили по хаті, щось шукали, перевертали. Забрали мій ліхтар, який я купила за 250 гривень, без нього мені ніяк. Сказали, що так треба, він їм потрібний, і досі його не віддали», – розповідає пані Євгенія.

Того ж дня, за словами жінки, хлопця повезли в Головне управління Нацполіції до Луцька. Там на нього, знову ж таки зі слів жінки, чинили сильний психологічний тиск.

«Онук розповідав, що фізично його не били, але морально – років 10 з життя забрали. Онука заставляли зізнатися у вбивстві дівчини і дідуся з Рудки. Гатили палкою по столі і казали зізнатися, бо заб’ють його. Показували фотографії зі вбивства, тикали його в них лицем і казали: дивись, що ти наробив. Він навіть зомлів від цього, бо в нього хворе серце, часто бувають серцеві напади», – каже пані Євгенія.

Жінка додає, після цього на чотири місяці “поїздки” поліції до онука припинилися. Однак цього тижня вони знову згадали про «підозрюваного».

«Приходжу додому, а він увесь труситься, знервований, розповідає, що знов приїжали. Дитина сама не своя. Ну що вони від нього хочуть? Він сирота, я його сама вигодувала, він хороший такий, навіть у церкві прислуговував. А тепер весь на нервах, не їсть. Їм, видно, треба на когось те вбивство “повісити”, от і причепились до нього», – каже вона.

Додає, сьогодні приїхала в Луцьк на аудієнцію до Петра Шпиги з надією, що її онука лишать в спокої. Однак, сам Петро Петрович до жінки не вийшов. А вийшов один із офіцерів карного розшуку, який «заспокоїв», що її онука всього лише опитують як свідка, і ніхто його у вбивстві не звинувачує.

У відомому телевізійному ток-шоу «Говорить Україна» обговорювали це резонансне вбивство у Рожищенському районі і ймовірного вбивцю.

Про Андрія як про одного з підозрюваних теж ішла мова у передачі. Подруга вбитої охарактеризувала його як хорошого хлопця, який деякий час навіть прислуговував у церкві

Андрій під час передачі розповів журналістам, що з убитою познайомився років п’ять тому, зустрічалися, але розійшлися, бо вона, мовляв, йому зраджувала. Тепер же, каже, ніяких стосунків з нею не мав.

Варто зауважити, що водій маршрутки Луцьк-Рожище, мати вбитої та брат вбитого дідуся Степан Дунай свідчили про зовсім іншого підозрюваного, якого вони всі бачили перед трагедією. Сам він живе майже за 100 кілометрів від села, де стався цей шокуючий випадок.

З ним у поліції проводили слідчі дії як з одним із підозрюваних, але не затримали, бо він, мовляв, мав жовту картку (наявність психічного захворювання, – ред.). Коли ж його відпустили, він швиденько виїхав у Росію. Як висловився ведучий, поліція фактично дозволила підозрюваному у вбивстві безперешкодно виїхати з країни…

Коментарі
24 Червня 2017, 02:26
До чого тут цей Андрій. бо він неі знав, багато хто іі знав. Кого вказав водій-того і треба було перевіряти, а вони його відпустили, тепер будь-кому голову морочать, справу треба ж закрити. То хай поідуть за ним в Росію, а цим людям дадуть спокій, це прості трудяни і бідолахи
24 Червня 2017, 02:28
Має психічне захворювання і його відпустили.після такого...що ж він може ще натворити
24 Червня 2017, 03:00
Безсовісні менти, гоняться за показниками, аби на когось повісити, цей Андрій чесний хлопець і віруючий, він би такого звірячого вчинку ніколи не зробив. Тим більше, говорили ж що він в цей день був на роботі, чого ж пристали??? А я знаю чого, бо нема кому за нього заступитися і бабла нема забашляти, порішати не може. А зізнання до речі в нього вибивали силою, не лише психологічно, просто він видно не казав бабусі, щоб не переживала. А по ходу справжнього вбивцю опустили .
24 Червня 2017, 03:23
Знаю сім.ю Андрія, щирі і добрі люди. Слава Богу, що є такі люди, як автор попереднього комента та самоі публікаціі. Люди знатимуть правду. А нашим слідчим ганьба. Включайте своі знання, навички і совість.
24 Червня 2017, 03:26
Андрій того дня був на роботі, цей факт підтвердило зо двадцять людей, колеги, замовники, офіціанти та інші працівники кафе, де вони обідають (робота в Луцьку) не понятно, що шукають
24 Червня 2017, 10:21
Поліцейські-злодії щей ліхтаря поцупили у старенької бабусі!??
24 Червня 2017, 11:14
Гаврук включай свою правозахисну діяльність. А ви поліцаї не тисніть на людину.
24 Червня 2017, 16:02
В Рожищах не поліція а якісь Вори. Верніть ліхтаря.
24 Червня 2017, 16:34
Мабуть, терміни піджимають...статистика... От і вирішили справу сфабрикувати.Судячи з коментів, хлопчина беззахисний,знайомий з жертвою...Цілком вагомі мотиви...Сором та й годі. Не за такі ''порядки'' пролито стільки крові та сліз людських!!!!
25 Червня 2017, 14:35
на все що здатнi то Андрiя затримати.Або Матвiйчука в розиск подати.А вбивця на волi розгулюэ.ГАНЬБА......
27 Червня 2017, 12:11
Нормальних професійних трудяг позвільняли або самі невитримали створених умов праці. Там теж як і у всіх хто робить по 24 години того й поганяють, понабирали дитячий садочок яким легко маніпулювати та на свій лад налаштовувати з понтами без порядочності та поваги до звання офіцера . Ось і вибивають та вішають на кого впопадь. Професійності нуль. Увесь рівень професійності це на сімейні розборки виїзжати, та сільських водіїв в центрі на жигулях штрафувати. Так там не легко працювати алеж де професіонали а не делітанти небриті в наколках з косічками. наслідки порохо-грузиношвілівської реформи.
27 Червня 2017, 17:14
Найстрашніше те, що може відповідати за жахливий злочин, той, хто цього не робив. і покарання буде відповідне. можуть змарнувати життя невинному
18 Липня 2017, 02:17
бардак
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024