23 червня: гортаючи рожищенський календар

23 Червня 2017, 07:03
2237

23 червня день народження святкує демобілізований військовослужбовець, гордість рожищан – Володимир Кривов'язюк (на фото). 

Трішки історії. До війни Володимир Кривов’язюк працював на «Кромберг енд Шуберт» у Луцьку. В жовтні 2013-го отримав повістку з райвійськкомату. Не довго думаючи, хлопець підписав контракт, бо вирішив у майбутньому продовжити навчання у виші й стати військовим. Був зарахований до складу 24-ї Яворівської механізованої бригади.

У лютому 2014-го пройшов навчання за спеціальністю водія-техніка, а в кінці березня цього ж року вже рив окопи у Сумській області. А далі тривожною стрічкою потягнулися дні та години, які точно ніколи не забудуть батьки бійця Аліна та Роман Кривов’язюки.

Красний Лиман, Ямпіль, Сєверодонецьк, Миколаївка, Кримське – це лише кілька «гарячих точок» Донеччини, де довелося побувати Володимирові. Часто відчував на собі подих смерті. Наприклад, коли отримали наказ на зачистку Ямполя від сепаратистів і побратими, які вирушили першою машиною, підірвалися на міні, й у боях під Севєродонецьком, і на підступах до Лисичанська…  

В той час батьки солдата стали активними волонтерами ГФ «Народна самооборона м. Рожища», разом із іншими матерями військовослужбовців Аліна Кривов’язюк зв’язувалася з настоятелями багатьох храмів краю, аби в спільній молитві просити Всевишнього захисту для своїх дітей. Напевно, саме материнська молитва вберегла хлопця від неминучої гибелі, бо ж запеклий бій у Кримському міг стати для нього останнім…

Важке поранення... Госпіталі... Діагноз невтішний: кульове проникне поранення ліктьового суглоба, третини лівого плеча та верхньої третини лівого передпліччя, вогнестрільне наскрізне кульове поранення середньої третини правої гомілки та ще багато медичних формулювань. Пекучий біль не вгамовували навіть сильні препарати. А пізніше кільканадцять операцій, навіть, в госпіталі Бундесверу (Гамбург). 

Дякувати Богу, Володимир сьогодні з нами, вкотре святкує свій день народження під мирним українським небом, яке мужньо, не ховаючись від куль, відстоював на східному кордоні. Честь і хвала Вам, Володимире! 

Здоров’я, оптимізму, реалізації ідей і задуманих планів, посмішок фортуни, успіху, сімейного благополуччя і щастя. А ще бадьорості духу, стабільності, позитиву, яскравих подій, незабутніх вражень і тільки щасливих випадків! Дякуємо, Володимире, за Вашу відвагу та за наше  мирне небо!

День Ангела святкують: Василь, Іван, Тимофій, Антоніна.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

23 червня церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Христа Чоловіколюбця (Серця Христового).

Погода: Сьогодні очікується плюс 17—23 °C, зливовий дощ, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: 23 червня вшановується пам'ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір'ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі «зграї мишей» на подвір'ях, що не передвіщало нічого хорошого. Погоду в цей день передбачали по диму від вогнища: якщо він піднімається стовпом - на ясну погоду, стелиться по землі - до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай.

Коментарі
23 Червня 2017, 11:55
З днем народження!<br/>Здоров'я, мирного неба над головою і довгих років життя.
23 Червня 2017, 19:07
Перша школа вітає нашого героя! Міцного тобі здоров'я! Слава Україні! Героям Слава!!!
23 Червня 2017, 23:29
Вітаємо, Всіх Благ !!!
26 Червня 2017, 04:03
ВІТАЮ..Так всього багато зичу, <br/>Що й не полічить. <br/>В мирі, радості здоров'ї <br/>Все життя прожить. <br/>Хай воно прекрасним буде, <br/>Як вишневий сад, <br/>Хай же Вам приносить щастя <br/>Вічний зорепад. <br/>Хай приходять ранки <br/>З добрими надіями, <br/>Щоб завжди усі збувались <br/>Задуми і мрії.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024