Першого рожищенського офіцера запасу відправили на службу

20 Червня 2017, 17:13
4233
На виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», наказу Міністра оборони України, військкоматами області проводяться заходи щодо призову для проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу запасу.

У вівторок, 20 червня, з Рожищенського райвійськкомату відправили на службу першого офіцера запасу, мешканця села Ольганівка, Романа Андрієвського

Роман Андрієвський працював провідним фахівцем у Рожищенському РВ УДСНС України Волинської області. Коли прийшла повістка ховатися не став.


«Я п'ять років навчався в Харківському університеті цивільного захисту, на факультеті «Пожежна безпека», - розповідає Роман. - За своєї ініціативи під час навчання вступив на військову кафедру там і отримав звання «офіцер». Отримавши повістку, звісно, трохи був збентеженим, але коли в країні йде війна, ховатися від проходження служби в частині, це, якось, не по чоловічому.

Тим більше, що робоче місце за мною закріплене. Я вирішив для себе, що це новий етап в моєму житті, який треба пройти гідно. А можливо це моя доля і я вирішу пов'язати своє життя з військовою службою», - посміхаючись розповідає офіцер.

Вдома на Романа чекає дружина Ірина з якою він уже понад два роки перебуває у шлюбі. 

«З дружиною домовилися так: я проходжу 3-місячні навчання у Львові, а після того, як мене направлять у відповідну частину, вона також переїде у те місто. Тож будемо разом», - розповідає про свої плани Андрієвський.

Дивишся на цього молодого, рішучого чоловіка і радієш - людина гідно сприймає всі повороти долі та легко вносить зміни у свої плани на життя. Хочеться побажати Роману гарної служби, віри у власні сили та світлої долі. 


Зауважимо, що на строкову офіцерську службу, термін якої становить 18 місяців, призиваються особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання.

Офіцери військової служби за призовом проходитимуть службу поза межами АТО у пунктах постійної дислокації військових частин та підрозділів.

У зону АТО відправлятимуть лише тих офіцерів запасу, які пройдуть щонайменше 3-місячні курси підготовки (чи перепідготовки на дефіцитні військові спеціальності) і виявлять бажання перейти на контракт.

Коментарі
21 Червня 2017, 02:56
Ой, лапша то все, що в АТО відправлятимуть по бажанню. Вже простих хлопців їм не вистачає, хочуть крові більш професійних військових ще й з вищою освітою їм подавай. Задовбали вже!! Порох, кінчай завод в Росіі будувати, закінчуй війну!!!!
21 Червня 2017, 09:03
<p>Рома, ти молодець! Завжди був хорошим, розумним та порядним хлопцем. От і знову показав, що гідний син своїх батьків та України! Гордимось тобою!!!</p>
21 Червня 2017, 15:06
бережи тебе бог.
21 Червня 2017, 18:58
Хитрий
21 Червня 2017, 20:57
А лекції по цивільному захисту хто нам буде читати??
22 Червня 2017, 02:09
В Роми бабла нема відкупитися порівняно з іншим офіцерами запасу Рожищенської району
22 Червня 2017, 08:44
Нащо оце теліпати, аби теліпати? Я думаю, якби Рома хотів відкупитися, то відкупився б. Але не всім дано зрозуміти прості поняття "честь" та "гідність"! Рома ж свідомо пішов виконувати свій чоловічий обов'язок. Так що не треба тут писати дурниць!
22 Червня 2017, 16:30
То нехай йде в ато свідомо
22 Червня 2017, 17:25
На сам перед, дякую за приємні, теплі слова "Ольганівка" та "Рома". А всім "критикам" того, того що мій чоловік виконює свій обов'язок перед державою скажу лише одне: легко судити про чиєсь життя сидячи за комп'ютером в дома біля своєї сім'ї.
22 Червня 2017, 17:31
212, якщо ви такий свідомий, чому ж зараз не на лінії фронту?
22 Червня 2017, 17:41
Пані Ірино, не зважайте та не псуйте собі настрій. Ці люди, які гарно вміють строчити по клаві і мізинця Вашого чоловіка не вартують, а тим більше Вашої уваги. Це просто жалюгідні люди! Нехай вам щастить! Все буде добре!
22 Червня 2017, 17:56
Дуже дякую, за підтримку та розуміння.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024