Із Ковеля до Холма вперше вирушив прямий потяг

13 Червня 2017, 17:09
2352

12 червня із залізничного вузла Ковель до польського міста Холм волиняни вперше помандрували прямим міжнародним потягом. Це рейковий автобус серії PESA 630М у складі двох вагонів II класу з кількістю 187 місць. Про це йдеться на Громадському.Волинь.

Перші пасажири, а їх загалом було майже сотня, кажуть, що заплатили за квитки 202 гривні. Сподіваються, що кордон перетнуть значно швидше, ніж зазвичай автобусом. У прем’єрний рейс до сусідньої республіки з по-між інших волинян вирушили і волинські чиновники. Зокрема, директор Департаменту транспорту Волинської ОДА Іван Мирка.

«Щоб попит на цей рейс був, прикордонникам і митникам потрібно попрацювати над тим, щоб пасажири не чекали дві години у черзі на кордоні, усі ці митні процедури мають відбуватися у потязі під час руху. Ми беремо це на свій контроль», – каже народний депутат України Ярослав Дубневич.

«Рік тому було розроблено стратегію міжнародного сполучення. Ми ще рік назад готувались до безвізового режиму з Європою. Всі прекрасно пам’ятають, як 23 грудня 2016 року ми запускали перший потяг Київ-Львів-Перемишль. Це було вперше за 25 років , вперше в історії України. Тоді скептики казали, що не буде попиту. Але сьогодні попит на квитки такий, якого ми не очікували. В основному пасажири – це студенти, представники бізнесу… Тому плануємо запускати другий поїзд але вже нижнім шляхом, через такі міста як Хмельницький, Тернопіль, Вінниця. Разом у цих містах більше мільйона жителів і саме вони найчастіше їздять за кордон», – каже представник правління ПАТ Укрзалізниця Сергій Михальчук.

Із залізничної станції Ковель потяг вирушатиме о 11.53, а прибуватиме до Холма о 13:41. Продаж квитків відкривається за 30 днів до відправлення.

 

Коментарі
15 Червня 2017, 13:03
Ще б пустили рейс Луцьк-Люблін, а то з обласного центру нема дешевого потягу. А бажаючих, я впевнений, багато
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024