У Рожище привезли унікальну вишиту карту України

07 Червня 2017, 12:35
5532

У середу, 6 червня, працівники управління державної казначейської служби у Рожищенському районі презентували в Рожищенській книгозбірні для дітей вишивану карту України.

Як розповіла Район.Рожище начальник служби Оксана Кулюк, що карта на полотні була створена в результаті проведеної Всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна», організованої Державною казначейською службою України у 2016 році з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

3

Створити таку незвичайну карту належить голові Казначейства Тетяні Слюз. Саме вона нанесла контур карти та відвезла його казначеям Донеччини та Луганщини.

Протягом тижня чиновниця відвідала всі без винятку управління Казначейства, розташовані на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами, які долучилися до цієї патріотичної акції.

Казначеї зі Сходу проклали на карті перші стібки, узори, нанесли на карту символи своїх міст і символи мирного життя. А згодом карта відправилася подорожувати Україною, поповнюючи своє полотняне поле цікавими та різнокольоровими узорами.

2

«Ідея акції полягала в тому, щоб працівники територіальних органів Казначейства кожної області своїми руками вишили карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами, - зауважила Оксана Михайлівна. - Акція тривала понад два місяці – розпочалася напередодні Дня незалежності й завершилася невдовзі після Дня захисника України. Колектив Рожищенського казначейства теж долучився до вишивання, а ось тепер вона повернулася до нас у повній красі».

Побувавши в кожній із областей України, вишита карта повернеться у столицю в головний офіс. 

3

1

 

Коментарі
04 Серпня 2017, 21:01
нуууууу унікальна карта...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39