Співи, танці та двобої: рожищани відсвяткували День міста

06 Червня 2017, 11:55
11827

У неділю, 4 червня, у день Великої Трійці, рожищани феєрично відсвяткували День міста.

День народження міста – довгоочікуване і радісне свято для всіх його мешканців, від наймолодших до найстарших.

4 червня Рожище стало на рік дорослішим – йому виповнилося 695 років. В цей день навіть погода порадувала рожищан та наповнила майдан Незалежності, де проходили урочистості, сонячним світлом, а вітання та знайомства, творчі зустрічі та розмаїття подій, пісні і щасливий сміх, що лунали довкола, розфарбували місто, перетворивши його в яскравий, квітучий літній букет.

4


Святковий ранок розпочався богослужіннями в храмах міста.

З 12 години та упродовж всього свята присутні мали можливість відвідати виставку-ярмарок та ознайомитися з виробами народних майстрів  Рожища і району. Усі бажаючі змогли придбати різноманітні сувеніри на згадку, завітати на майстер-класи, а також, «набити» собі тату від місцевого художника Віталія Шевченка та інших майстрів пензля.

2

Більше тисячі містян та гостей з навколишніх сіл прийшли на свято  Дня міста Рожище. 

«Дорогі рожищани та гості міста вітаємо вас із світлим святом Трійці, - такими словами розпочала святкування талановита та улюблена рожищанами ведуча Наталія Марценюк. - Вітаємо вас з Днем нашого міста. Міста, яке в цьому році відзначає 695-ту  річницю від першої згадки. День міста це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у цьому місті з особливим колоритом, традиціями, історією. Нехай же зростає та процвітає наше улюблене місто! Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду».

10

Концертну програму  народний аматорський духовий оркестр РД «Просвіта» під керівництвом Валентина Чербаджі, який вже 15 років прославляє наше місто на обласних конкурсах та Всеукраїнських фестивалях. Здавалося, що  цього дня вони перевершили самих себе, бо зіграли, неймовірно гарно.

4

Вже склалася добра традиція щороку до Дня міста готувати музичні  подарунки для громади від найменших рожищан – вихованців Будинку дитячої творчості. Дитячий сміх, веселий гомін та щасливі обличчя батьків – все це можна було побачити під час виступу талановитих діток в рамках концертної програми «Рожищенських талантів юний цвіт».

2

Як завжди чарували присутніх на святі своєю граційністю та талантом  вихованці Алли Ковальчук – учасники зразкового ансамблю танцю старшої групи «Росинка», новою хореографічною композицією «Ми Українці». Не менш гарним виступом потішили наймолодші учасники таночком «Веселі черевички». А неперевершені Софійка Мороз та Сергій Воробей своїм запальним «Ча-ча-ча» полонили серця усіх глядачів.

7

6

Своїми вокальними талантами глядачів радували вихованці Ірини Матвійчук (солістка Катерина Василевська, дует у складі Катерини Василевської та Катерини Бондарук, солістка Анастасія Панасюк та  учасники ансамблю «Ремікс» студії вокального та сольного співу «Камертон»); Галини Пташник (зразковий ансамбль української народної пісні «Яворина» під акомпанування Валентина Матвійчука) та Людмили Семери (учасники студії вокального та сольного співу «Зорепад», дует «СвіТана» у складі Світлани та Анастасії Поліщуків, солістки Анна Березовська).

3

2

4

А от «Файні дівчата з файного міста», у виконанні квінтету «АКВА» студії вокального та сольного співу «Зорепад» під керівництвом Людмили Семери, підкреслили, що у нашому файному місті мешкають не тільки файні, а  й талановиті дівчата.

Яскраве, багатоголосе й емоційне дійство, яке дивувало та вражало, доповнили вихованці ансамблю гітаристів «Adlibitum» Рожищенського БДТ (керівник Ірина Сіробаба) та вихованці Рожищенської дитячої музичної школи: Андрій Копюк та Анатолій Райхерт. А виступ талановитого Дмитра Гринюка, став своєрідною родзинкою свята, чарівні звуки бандури у його виконанні, проникали в саме серце.

7

3

Урочиста церемонія відкриття Дня міста розпочалася з щирого привітання міського голови В’ячеслава Поліщука, який дякував рожищанам за їхню любов до міста та працю задля його розквіту.

6

«Кажуть, ми не вибираємо Батьківщини, її нам дарує Бог. Не раз Рожище було розбите вщент, пограбоване, знедолене. Але щоразу наші працьовиті люди відновлювали та піднімали його із руїн. Я впевнений, що спільною щоденною працею, енергією наших сердець ми зробимо рідне місто ще кращим. Хочу висловити слова вдячності вам, земляки, за любов і вірність нашому місту, за вашу працю і турботу. Дякую кожному за добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрій міста, покращення добробуту його жителів», - зазначив В’ячеслав Анатолійович.

Вітання цього дня линули й від почесного громадянина міста Рожище, Черкащини та міста Умань, заслуженого машинобудівельника України, повного кавалера ордену «За заслуги», кавалера ордену князя Ярослава Мудрого, генерального директора ПАТ «Уманьферммаш» Анатолія Ліпкана,  який не тільки привітав близьких серцю людей, а й, як завжди, презентував цінні подарунки, цього разу – сертифікати на встановлення чотирьох каруселей в дитячих садочках нашого міста.

Щирі вітання та побажання всього найкращого рожищани отримали і від голови Рожищенської районної ради Андрія Музики та депутата обласної ради В’ячеслава Рубльова, який нагородив міського голову В'ячеслава Поліщука Грамотою за вагомий внесок в розвиток міста Рожище.

Не обійшлося без відзначень – подарунки та Почесні грамоти міської ради вручили кращим платникам податків - ТДВ «Рожищенський сирзавод», ТзОВ «Торговий Дім «Аванта» та підприємцям Сергію Грицюку, Сергію Новосаду та Валентину Демидюку.

4

Подяку міського голови за активну участь в житті міста, високі здобутки в навчанні та з нагоди відзначення Дня міста Рожище отримали учні ЗОШ  І-ІІІ ступенів №1: Вікторія Кондратюк, Анастасія Пилипчук, Станіслав Лук’янчук; школи № 2: Вадим  Юфімчук, Віктор Ходзінський, Анастасія Слобода; школи № 3: Олександр ЧеркашинАнна Гнатюк, Мирослава Боярин; НВК № 4: Олександр  ХомичВладислав  Зайчик, Ірина  Ткачук, Анна Трофімчук.

4

5

2

За вагомий внесок у розвиток національної культури та високу виконавську майстерність В’ячеслав Поліщук нагородив Грамотами керівників Зразковій студії вокального та сольного співу «Камертон»  БДТ Ірину Матвійчук, Студії вокального та сольного співу «Зорепад»  БДТ  Людмилу Семеру, ансамблю гітаристів  «Аd libitum»  БДТ  Ірину Сіробабу.

Подяку міського голови за плідну творчу працю на користь територіальної громади, професіоналізм та відданість справі, активну життєву позицію очільник рожищенської громади вручив Віталію  Шевченку  та зразковій студії  «Етюд» БДТ.

За  вагомий внесок у розвиток спортивної культури і спорту, прославлення рідного міста, створення його позитивного іміджу нагороди отримали вихованці спортивної школи  Тетяна Савка, Юлія Степанюк та Віталій Кропива. Подяки міського за активну участь в житті міста, високі здобутки в навчанні отримали учні музичної школи Анатолій Райхерт, Дмитро Гринюк і Андрій Коп’юк.

Міська влада привітала і найкращих господарів міста – переможців конкурсу «Кращий двір». Власники зразкових дворів, а саме, Андрій Сасовський (вул. Привокзальна, 6), Світлана Мельник (вул. Шевченка, 146) та Олександр Омельчук (вул. Зарічна, 34) отримали Почесні грамоти та подарунки.

Процедура нагороджень була переплетена виступами талановитих учнів місцевих шкіл: Софії Міненко (школа №2); вокального ансамблю «Дивосвіт» (школа №3); учасників танцювального колективу Рожищенського НВК №4; Вікторії Демчук (НВК№4); Анни Гнатюк та Мирослави Боярин (школа №3); танцювального колективу НВК №4.

5

3

Та особлива відзнака, вшанування та визнання на День міста була загиблому герою – Олександру Плоцидиму.

«Ми з вами живемо в складний, сповнений протиріч час…. Час коли радість та пісня переплітаються з невимовним смутком і журбою, в час коли ми з вами будь якої миті можемо втратити близького, знайомого, рідного серцю з числа тих, хто знаходиться на Сході країни, в зоні бойових дій, - промовила ведуча Наталія Марценюк. - Майже два з половиною роки минуло з того дня, коли рожищенське небо вперше розірвала «Плине кача». Місто проводжало в останню дорогу свого героя – Олександра Плоцедима. Життя цього ще зовсім молодого, але сміливого воїна, на самому злеті, обірвала куля снайпера. Прошу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять Олександра Плоцедима та усіх героїв, що загинули на Сході країни».

Аби не померкла пам’ять про нашого героя, на сесії міської ради було прийняте рішення присвоїти  Олександру Плоцедиму звання «Почесний громадянин міста Рожище» (посмертно). Цю нагороду В’ячеслав Поліщук вручив мамі Героя – Галині Плоцидим.

5

Композиція «Білі тополі» у виконанні Людмили Семери та Лілії Мартинюк стала присвятою всім загиблим у боях на Сході України.

5

Побажали здоров`я та віддали особливу шану в цей день найстаршій жительці Рожища Марії Миронівні Черняк, яка народилася 1 липня далекого 1915 року і незабаром відзначатиме 102 День свого народження. Подарунок отримав і найменший мешканець Рожища, який народився в подружжя Лазаруків.

5

Упродовж  всього дня на території міського парку тривали спортивні ігри та змагання серед дітей. Також тут проходила дитяча розважально-ігрова програма «Містечко дитячих мрій» від ковалів щасливого дитинства – педагогів Рожищенського БДТ. Взагалі, на День міста Рожище для дітей було чимало зроблено. Чого тільки вартують різноманітні атракціони, батути, ігри, майстер-класи. Урізноманітнювала цікаве свято програма «Місто тисячі ідей, пригод і книжок» від Рожищенської районної бібліотеки для дітей, де хлопчики та дівчатка із задоволенням брали участь в іграх, розвагах та конкурсах. А ще з більшим задоволенням отримували призи, за які щедро нагороджували організаторів щирою посмішкою.


1

2


4

3

4

Здається, не було жодного місця в рожищенському парку, яке не було б задіяне під якусь локацію чи розвагу. Наприклад, увагу закоханих пар привертала фотозона від творчого простору «Цитрус», а ще рожищани залюбки фотографувалися біля чудової інсталяції «Я люблю Рожище» від зразкової студії «Етюд» Рожищенського БДТ та рожищанина Юрія Попова.

10

2


2

7

На святі можна було покуштувати різні страви у фуд-зоні, скуштувати шашлик,  або щось солоденьке.

Організатори Дня міста, Рожищенська міська рада, обіцяла на День міста порадувати та подивувати присутніх. Отож найбільшою подією, яка дивувала та захоплювала дух, була спортивно-розважальна програма та розіграш призів від  гостей з Луцька - спортивного клубу PLAZA, тренери якого не тільки показали, що підняти штангу вагою понад 200 кг, але й дали можливість рожищанам виграти подарункові абонементи для занять у спортивному клубі PLAZA та спортивне харчування. 

1

1

Було проведено безліч конкурсів та показових виступів зі змішаних єдиноборств. А ще на майдані Незалежності встановили справжнісінький ринг на якому проходив показовий бокс.  Подивитися на «запеклий» бій спортсменів зібралося чимало вболівальників.

3

2

3

2

2

3

1

Ну і чи не найголовніша фішка Дня міста Рожище – концертно-розважальна  програма за участю запрошених гуртів, яка зібрала найбільше глядачів. Привітати рожищан зі святом приїхав відомий український гурт «Чорні черешні».  Цей поп-фолк-джаз колектив був створений наприкінці 80-х років. За три десятки років своєї діяльності має чимало нагород: дипломант фестивалю «Червона рута», володар Гран-прі Міжнародного фестивалю естрадної музики «Марія», дипломант фестивалів «Оберіг», володар найвищої відзнаки фестивалю «Велика Берегиня».

5

5

Ритми барабанів від «Garage drum show» покликали на майдан  всіх тих, хто не зміг долучитися до святкування раніше. Цей гурт хоч і сформувався не так давно – у травні 2013 року, однак уже встигла заявити про себе. Цікаве і оригінальне шоу під знайомі усім музичні мотиви оцінили й рожищани, гучно аплодуючи молодим музикантам.

3


1

«Twice a week» з Луцька, фіналісти «We plus music awards», напевно, отримали цього дня кілька сотень нових шанувальників, бо ж гарно виступили на святі. Гучних оплесків отримав і гурт «ВГБ», виконуючи відомі хіти та нові твори, під супровід бандури та гітари.

4

4

Гурт «Цвях» з  Нововолинська не на жарт запалив публіку і хлопців довго не хотіли відпускати зі сцени.  Музиканти  грають у змішаному стилі: панк, ска, фолк, реггі, етно та виконують твори на власні тексти, в основному, українською мовою.

6

І на завершення свята – родзинка концерту, запальні та талановиті, цікаві та кумедні, ті, які сколихнули все Рожище, примусили танцювати і малих, і старших – гурт «Чумацький шлях» з Хмельницького. Ці музиканти  виконують суміш українського народного мелосу з ультрасучасною важкою рок музикою, водночас використовуючи етнічні мотиви й інших народів світу. Важкі гітарні рифи, шалена енергетика, речитатив, динамічні приспіви – це все було в Рожищі! Гурт полонив серця рожищенської молоді! Їх не відпускали зі сцени, просили виконувати пісні на біс, потім довго брали автографи та фотографувалися з солістом гурту Сергієм Строяном.

7

3

8

9

4

4

Свято завершилося, але вражень залишилося на цілий рік, аж до наступного Дня міста. А як це було дивіться світлини з Дня міста, яких неймовірно велика кількість на сайті Район.Рожище в Галереї, шукайте себе та ще раз пориньте в атмосферу драйву. 

3

 

Коментарі
06 Червня 2017, 20:39
Найкраший день міста за всі роки Незалежності.... організаторам велика подяка...))))
06 Червня 2017, 22:16
М. Рожище росте... Молодці всі хто долучився до даного свята.
07 Червня 2017, 01:16
Дуже гарне свято! Було цікаво, яскраво, весело і динамічно! Дякую! Сподобалося і мені, і дітям!
07 Червня 2017, 16:33
Та да організатори просто "КРАСАВЧИКИ"! ДЯКУЄМО! ЗА ТАКЕ СВЯТО.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024