4 червня: гортаючи рожищенський календар

04 Червня 2017, 08:05
1730

4 червня на ювілейну сходинку життя ступив демобілізований військовослужбовець з села Вітоніж, Рожищенського району Сергій Савонюк.

Вітаємо іменинника та бажаємо міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки та приємні події! Божої благодаті та всіляких гараздів Вам, Сергію, і вашій родині на многії роки! Дякуємо за мирне небо!

День Ангела святкують: Яків, Васіліск, Володимир.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

4 червня церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Свята Трійця. П`ятидесятниця. День пам'яті мученика Василіска. Мученика Іоанна-Володимира, князя Сербської.

Погода: Сьогодні очікується плюс 15—28 °C, без опадів, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: 4 червня відзначається день пам'яті мученика Василіска. Цей день у давні часи вважався солов'їним днем. Наші пращури ходили слухати спів солов'я, вважали, що «хороший ранок зі співу птахів розпочинається».

Якщо на Василіска соловейко співає всю ніч, то день погожий буде. А якщо у цей день добре пахне жимолостю – на дощ. 4 червня наші пращури слідкували за комахами: якщо масово з'являлись павуки і ґедзі - до урожаю огірків. На хороший урожай вказували і сильні роси.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39