Іванчиці та Озденіж примушують до об'єднання з Копачівкою

02 Червня 2017, 20:41
3365 Джерело: blogspot.com

28 травня на території Іванчицівської сільської ради відбулися громадські обговорення щодо створення ОТГ.

Про це в телефонному режимі повідомив депутат Іванчицівської сільської ради Олександр Дмитрук.

З його слів, участь в обговоренні взяло 110 мешканців громади (загалом у селах Озденіж та Іванчиці проживає більше 350 людей).

Серед гостей – голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб, Копачівський сільський голова Олександр Совтис, представники районної влади: голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська, перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Шкільний і начальник фінуправління Лілія Клебанська.

Раніше Іванчицівська сільська рада отримала пропозицію об'єднатися з Копачівською в єдину громаду Копачівську. Проте територіально села Іванчиці і Озденіж межують також з новоствореною Княгининівською ОТГ.

Отже, після обговорення питань і відповідей, на голосування поставили обидва варіанти.

1

Пропозиція створити громаду з Копачівкою набрала 39 голосів «ЗА», 67 висловилися «ПРОТИ», шестеро людей утрималися.

Коли ж дійшло до голосування за приєднання до уже створеної Княгининівської ОТГ Луцького району, то голоси людей розподілилися наступним чином:

77 – «ЗА», 27 – «ПРОТИ», решта утрималися.

«Голосування заносилося у протокол, – розповідає депутат Іванчицівської сільської ради Олександр Дмитрук. – Але, очевидно, що його результати сподобалися не всім. Адже вже у вівторок, 30 травня, о 15-й годині нам стало відомо про скликання позачергової сесії Іванчицівської сільської ради, яку призначили на цю ж годину у середу.

Депутати, знехтувавши волевиявленням своїх односельчан, ризикнули розпорядитися по-іншому. З 12 депутатів об'єднання з Копачівкою підтримало 6, а приєднання до Княгининівської ОТГ – 4. Сільський голова пообіцяв, що не підпише таке рішення. На нашу думку, це порушення Закону, а також  нівелювання принципу добровільності створення громад. Зважаючи на волевиявлення жителів сіл Іванчиці та Озденіж, депутати звернулися в ОДА та облраду з вимогою призупинити процес об'єднання Іванчицівської сільради в Копачівську ОТГ. Якщо нас не дослухаються, маємо намір звертатися до Окружного адмінсуду», – обурюється депутат. 

 

 

Коментарі
03 Червня 2017, 01:34
Молодці. Треба тримати свою думку.
03 Червня 2017, 02:50
потрібно пікетувати райадміністрацію
03 Червня 2017, 04:53
Не можу зрозуміти, в чому проблема? На сесії було 12 депутатів. Рішення ради приймаються більшістю від складу ради тобто 50% + 1 депутат, отже 6 голосів мало для прийняття рішення - рішення НЕ ПРИЙНЯТЕ!!!
04 Червня 2017, 22:03
Взагалі незрозуміло чому Іванчиці бунтують. Все життя були в Рожищенському районі, а зараз захотілось ІНР? Сепаратюги) Маяки зараз зроблять в них звалку сміття, бо в Брищах місце закінчується, отоді "прозріють"!!!
05 Червня 2017, 13:51
А брехня про сміття,вже звідки пішла?Чи бува не та сама райдержадміністрація підкинула?Тема сміття завжди коли справа стосується того,як збаламутити людей і кинути інформацію неправдивого характеру.Полігонів більш не буде.Тепер черга за сміттєпереробними заводами.
07 Червня 2017, 10:32
Дмитрук получив бабло від укропу!!! Селяни ж проти тих сєпарів!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024