«Калейдоскоп професій» у Рожищенському центрі зайнятості

02 Червня 2017, 16:28
3616

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне  свято радості та надії.

З нагоди свята в Рожищенському районному центрі зайнятості відбувся профінформаційний урок для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, батьки яких позбавлені батьківського піклування, на тему «Калейдоскоп професій».

В заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Інна Сергійчук, начальник Служби у справах дітей  райдержадміністрації Жанна Дубчук, директор районного центру зайнятості Лариса Вишневська, профорієнтатор Валентина Трачук.

Організатори заходу ставили за мету допомогти дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, визначитися у величезній різноманітності існуючих професій.


Адже, як зазначила Лариса Вишневська, вибір професії – складне і відповідальне завдання. Зорієнтуватися у світі професій, вибрати серед них ту, яка допомогла б успішно розпочати самостійну трудову діяльність та життєвий шлях допоможе служба зайнятості.

Ознайомила школярів із професіями, які є актуальними на ринку праці, розповіла за якими напрямками службою зайнятості  здійснюється  професійне навчання,  надала рекомендації щодо майбутнього вибору професії, а також презентувала Рівненський центр професійно технічної освіти.

Крім того, Лариса Павлівна закликала пройти тестування для визначення професійних здібностей та допомоги у виборі майбутньої професії. Такі тестування можна пройти  безкоштовно.

Інна Сергійчук зазначила, що вибір професії важливий крок у житті кожної людини. І для того, щоб цей крок був успішним не важливо, щоб обрана професія була престижною.

Валентина Трачук розповіла учням про формулу правильного вибору професії, спільно із учнями складали професійний план на ті професії, які користуються попитом у роботодавців сьогодення та провели ігри: «Калейдоскоп професій», «Най-най».


Також ознайомила з барометром професій, що містить інформацію про актуальні професії, які є на ринку праці регіону, про професії за якими є можливість працевлаштуватися у регіоні, про професії, які наявні на підприємствах регіону, але в незначній кількості, та про професії, які відсутні на ринку праці регіону, а також презентувала папки з описами професій та інноваційні технології Державної служби зайнятості, а саме: тач-скрін, електронний консультант та Інтернет-ресурси служби.

Під час проведення профорієнтаційного заходу  учні дізналися про послуги, які надає служба зайнятості випускникам шкіл та молоді, можливість проходження в центрі зайнятості профдіагностичного  тестування, за допомогою якого можна визначити схильність особи до певного типу професій згідно особистих здібностей, знань, умінь та навичок.

Руслана Антонюк

Коментарі
11 Червня 2017, 14:02
Ото вже біржа піариться ну як ніхто в районі, ще би щось реально робили
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024