«Тримаємо на контролі тему рубки дубів у Рожищенському лісництві», - Самооборона

02 Червня 2017, 14:35
2522

Нагадаємо, що Рожищенські самооборонівці в травні на території Рожищенського лісгоспу поблизу залізничної станції у селі Клепачів виявлени кілька десятків свіжозрізаних дубів у діаметрі до 50 сантиметрів. Проте, поліція та лісники кажуть, що вирізували дуби в рожищенському лісі – законно.

Самооборонівці продовжують контролювати процес розслідування цього випадку. 

«Трохи про те, як фахівці дежекоінспекції наперевіряли зафіксовану нами 20 квітня рубку поблизу Клепачева 11 травня 2017 року інспекцією було здійснено перевірку правомірності зрізання лісу (151 дерево, з них - 127 дубів віком 93 роки) на території Рожищенського лісництва ДП Ківерцівське ЛГ. Співробітники згаданого підприємства надали інспектору лісорубний квиток, але матеріали відводу до нього і копії висновків лісопатолога надавати відмовились. Таким чином не маючи інформації про хвороби дерев, які були зрізані лісгоспом, еколог, опираючись на усні пояснення головного лісничого, зазначає в акті перевірки, що дерева були сухостійними», - пишуть самооборонівці на своїй сторінці у Facebook. 

«Окрім того, у висновку еколога Степанюка В. йдеться: «На ДЕЯКИХ пнях зрізаних дерев дуба та 11-ти дерев черешні були відсутні порядкові номери дерев згідно відомості відбору дерев у рубку».

За результатами перевірки посадові особи ДП Ківерцівське ЛГ притягнуті до адміністративної відповідальності лише за незаконну порубку 11 черешень згідно ст 65 КУпАП!!!!

Вважаємо, що таким чином інспектор Держекоінспекції у Волинській області свідомо опускає у своєму висновку інформацію про кількість пнів дуба без порядкового номера. А це у свою чергу призводить до заниження суми збитків завданих державі. Про це ми повідомили Управління 
захисту економіки ГУНП у Волинській області.

Згідно лісорубного квитка дана санітарна вибіркова рубка була завершена у грудні 2016 року, однак роботи на ділянці насправді продовжували проводитися 20 квітня (дані про це зареєстровані Ківерцівським ВП ГУНП у Волинській області). Відтак було прушено вимоги Закону України «Про тваринний світ». Проте, Держекоінспекція не вжила жодних заходів щодо притягнення порушників «режиму тиші» до відповідальності.

Окрім того, 20 квітня 2016 і далі на 53 кварталі виділ 4 Рожищенського лісгоспу ДП Ківерцівське ЛГ лісівниками проводилося спалювання порубочних решток, хоч це не було передбачено у лісорубному квитку. Лісівники розводили багаття безпосередньо на дубових пнях і залишали відкритий вогонь у лісі. Цей факт був зафіксований співробітниками Ківерцівського ВП ГУНП у Волинській області 20.04.2017. Однак і на це від Держекоінспекції не було ніякої реакції.

То чого ми можемо сподіватися від поліції, якщо головні експерти та захисники природи не хочуть бачити порушень і, на нашу думку, намагаються всіляко вигородити лісівників», - йдеться у повідомленні.




 

Коментарі
02 Червня 2017, 18:00
Питання до Самооборони: ніде не працюючи назбирати 90 тис грн готівкою і не заплатити жодної копійки податків - це по якому закону???
02 Червня 2017, 18:30
Із Вас шановні він і назбирав. То краєри то садік то міліція і ще де можна вмочити пальця.
02 Червня 2017, 22:35
А ти свої гроші рахуй. Якби ви менше крали в лісі, то б держава багатша була б.
02 Червня 2017, 22:44
Шановні ви тут кого і від кого обороняєте? Якщо хтось щось зробити хоче то він зробить не дивлячись на вашу недофірму. Хватить тут сидіти і по сайтах теревені розводити. Тут вже не воюють, обороняти треба країну і оборона потрібна на сході країни. От туда їдьте і покажіть спочатку там які ви оборонці а не створювати склоки в містах де і так є мир, хоч такий який вже є але МИР.
02 Червня 2017, 22:52
А ти, шановний, як давно з війни вернувся? Чи тільки сидиш по клаві б'єш? Тобі все не так.
02 Червня 2017, 22:54
Самоборона молодці. Не зупиняйтеся і не опускайте руки.
03 Червня 2017, 12:03
Молодці, що підняли це питання. Я теж знаю , що роблять лісники і як гарно приховують місця злочину!!!!!
03 Червня 2017, 21:54
Не повідомлення про злочин є злочином або нашіптуванням.
03 Червня 2017, 22:10
Прошу підтвердити "встановлені порушення" статями законів та нормативних актів, негайно!!!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром