В Рожищенському БДТ відбувся патріотичний майстер-клас

16 Листопада 2015, 10:50
3601

Сувеніри, прикраси та аксесуари з патріотичною символікою не втрачають своєї популярності в Рожищі. В неділю члени «Мистецького форпосту» та вихованці художньої майстерні Будинку дитячої творчості (керівник Віталій Шевченко) взяли участь у майстер-класі з виготовлення патріотичних магнітів у синьо-жовтих та червоно-чорних кольорах.

До майстер-класу також долучилися вихованці вокального ансамблю «Зорепад» (керівник Людмила Семера). Юні вокалісти не тільки допомагали розфарбовувати, а й заспівали для учасників кілька українських пісень. Батьки, які працювали разом зі своїми дітками, були водночас і учасниками, і спонсорами. Також підтримала хорошу справу підприємець Наталія Деречинська.

Керівник Віталій Юрійович розповідав дітям про походження державних символів України, пояснив, чому наш державний прапор має саме два кольори, коли і ким був запроваджений. Також дітей зацікавив той факт, що слово «хохол», яке деякі люди сприймають за образу, насправді походить від тюркської мови і означає: «хох» – синій, блакитний, а «олу» – жовтий.

Історичні розповіді керівника та сам процес розмальовування дуже захопили маленьких патріотів. Робота кипіла… Мама та донька Демедюки злагоджено та зосереджено працюють над створенням патріотичного сувеніру. На запитання, чому вирішили долучитися до такого дійства, відповідає: «Хочу брати участь не тільки в житті своєї доньки, а й нашої країни та містечка. Такі акції є своєрідною підтримкою для учасників АТО та пробудження націоналістичного настрою громадян, – розповідає Світлана Демедюк. – Ми з Владою намагаємося кожного разу долучатися до ось таких, здавалося б, на перший погляд простих, але таких важливих на сьогоднішній час заходів».

– З ініціативною групою Мистецького форпосту ми й раніше проводили подібні акції, наприклад, патріотичні тату і розфарбовування гільз, – розповідає засновник руху та керівник художнього гуртка БДТ Віталій Шевченко. – А нині, на жаль, попри всі розмови про перемир’я, війна на Сході триває. Тому ми маємо активізуватися і створювати все нові й нові акції на підтримку бійців АТО. Тож частину патріотичних магнітиків передамо через волонтерів на передову, частину – реалізуємо, а за виручені кошти придбаємо необхідні речі для військовослужбовців.

Що ж, юні митці вже неодноразово довели, що сила мистецтва відіграє не останню роль у наближенні перемоги. Тому не стійте осторонь хорошої справи, яку запровадили щирі серцем та душею люди. Долучайтеся до «Мистецького форпосту», аби разом із ними творити заради миру та добра.

Більше фото з маленькими патріотами дивіться у нашій Галереї

Коментарі
20 Листопада 2015, 21:18
молодці
20 Листопада 2015, 21:19
це конкурс?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром