Рожище: розповіли, як дбають про атовців та їхні сім'ї

27 Травня 2017, 12:43
1827

25 травня відбулася колегія райдержадміністрації.

Про соціальний захист учасників антитерористичної операції та їх сімей, що проживають на території району доповів Ярослав Фандич – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. На обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 300 учасників антитерористичної операції, з них 287 осіб мають статус учасника бойових дій та 13 – інваліда війни, – повідомляють у РДА.

Особлива увага приділяється соціальній підтримці поранених та сім’ям загиблих при виконанні службового обов’язку в ході АТО. Таким сім’ям виплачується матеріальна допомога з обласного та районного бюджетів. З поточного року при забезпеченні осіб з інвалідністю та учасників антитерористичної операції санаторно-курортними путівками вперше передбачено вільний вибір санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань. У минулому році отримали санаторно-курортне лікування 17 осіб,  перебувають на черговому обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням 57 учасників бойових дій та 3 інваліди  війни. 21 учасник бойових дій у 2016 році пройшли медико-психологічну реабілітацію.

Діти учасників АТО також забезпечуються безкоштовним оздоровленням та відпочинком. Значна увага приділяється працевлаштуванню демобілізованих військовослужбовців.

У 2016 році за сприяння районного центру зайнятості працевлаштовано 37 осіб, 41 перебуває на обліку, 9 пройшли перепідготовку, 17 залучено до тимчасових громадських робіт. На особливому контролі перебуває питання надання медичної допомоги військовослужбовцям та членам сімей учасників АТО.

Через районну програму підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у 2016 році профінансовано ряд заходів: надання стоматологічних послуг та відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування; сприяння волонтерським та іншим громадським об’єднанням у проведенні ними в районі організаційно-масових заходів, соціально-психологічної адаптації демобілізованих військовослужбовців та наданню допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей; сприяння статутній діяльності громадських (ветеранських) організацій учасників антитерористичної операції та ін.

Коментарі
27 Травня 2017, 18:34
в нас у державі вже завелось держава допомагає тільки пільговикам , а та що жили рве на трьох роботах і відказує собі у всьому в 36 років ....що зробиш у нас щоб на тебе звернули увагу потрібно вмерти за жидор-масонів !
28 Травня 2017, 09:55
і НЕ ХОТІВ БИ ПІЛЬГ. ХОЧУ БУТИ ЗДОРОВИМ І ПРАЦЮВАТИ..ПРАЦЮВАТИ..ПРАЦЮВАТИ НА СВОЄ БЛАГО!!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024