Рожищенці здобули призові місця на Х Міжнародному фесті народного мистецтва «Смарагдові витоки»

25 Травня 2017, 10:20
3292

З 19 по 21 травня проходив Х Міжнародний дитячий-юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки» в місті Мукачево.

Казково багата природа Карпатського краю, чарівні смарагдові ліси, мальовничі полонини, сади, водоспади – вже вкотре закликають українців приїхати та взяти участь у фестивалі, який проводиться у формі творчих виставок колективів та окремих виконавців. Цьогоріч з Волині в Карпатський край поїхали учасники з двох міст – Рожища та Луцька.


З Рожищенського Будинку дитячої творчості участь у фестивалі взяли – Дарина Ніколайчук, вихованка студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Художній дивосвіт» (керівник Оксана Шатунова); Софія Власюк, вихованка Зразкової студії прикладного мистецтва «Мурчикова майстерня» (керівник Мура Світлана); Ірина Мельничук, вихованка Зразкової студії декоративно-прикладного мистецтва «Чарівниця» (керівник Людмила Тивонюк).


Дарина Ніколайчук представляла декоративний розпис на склі з п'ятьох робіт під назвою «Барвистий віночок Волині», проводила майстер-клас по виготовленню патріотичних магнітів з елементами волинського розпису.



Софія Власюк показала на фестивалі свою роботу зі шкіри під назвою «Волинь, всім серцем я тебе кохаю», а Ірина Мельничук представила роботу з льонотканини в техніці аплікація – «Мистецький вернісаж».

Варто сказати, що роботи наших рожищенців були єдиними в таких техніках, тому й бажаючих придбати їх було чимало.

За підсумками фестивалю, Дарина Ніколайчук та Софія Власюк зайняли ІІ місце за напрямком декоративно-прикладне мистецтво, а Ірина Мельничук - ІІІ місце.


Керівникам Оксані Шатуновій та Людмилі Тивонюк були вручені подяки за високі професійні досягнення і вагомий внесок в розвиток народного мистецтва.

Район.Рожище щиро вітає переможців та бажає, аби майстерність не тільки приносила задоволення, а й матеріальний зиск. Низький уклін керівникам, які свій талант та любов до прекрасного вкладають у дитячі серця! 




 

Коментарі
25 Травня 2017, 13:29
наші вихованці БДТ знову зайняли призові місця !!! МОЛОДЦІ !!!! УРАААААААААА!!!! Це прекрасно !!!!
28 Травня 2017, 13:01
Керівнику слава і хвала. Сама талановита і його передає своїм учням. Відповідно і результат.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024