Рожищенці розрахувалися за спожитий газ тільки на 58%

16 Листопада 2015, 16:38
1914

Ось уже майже місяць, як в області розпочався опалювальний сезон і в помешканнях жителів району теплими стали батареї. Тепло в оселі рожищенців надходить загалом стабільно, а от розраховуються підприємства та населення за спожиті енергоносії туго. Коментує ситуацію в районі із заборгованістю за спожите блакитне паливо начальник управління економіки Рожищенської РДА  Василь Павлович Поторась.

За його інформацією, за 9 місяців поточного року на Рожищенщині спостерігається негативна динаміка розрахунків за спожитий природний газ. Із початку року заборгованість за блакитне паливо зросла вдвічі − з 1,316 млн грн до 2,706 млн грн, причому 1,436 мільйона, а це більше половини суми, боргує Рожищенській філії ТОВ «Волиньгаззбут» населення. За даними облгазу, загальний рівень оплати на Рожищенщині сягає 58%.

ТОВ «Волиньгаззбут» та ПАТ «Волиньгаз» проводять активну роботу зі зменшення заборгованості в районі. Серед лояльних методів – впровадження сервісів для клієнтів та особистого кабінету, повідомлення показників телефоном та за допомогою смс, інформування населення про програму житлових субсидій (на звороті рахунку за спожитий газ).

Та подекуди доводиться вдаватися й до кардинальних дій. Так, затятим неплатникам надають попередження про припинення подання газу, а окремих абонентів таки відключили від системи газопостачання. Стосовно боржників вживатимуть відповідних заходів, аж до залучення виконавчої служби району.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024