Як рожищенські школярі подорожували

22 Травня 2017, 18:20
2657

На електронну адресу Район.Рожище надійшов лист від юної читачки, учениці 5-А класу Рожищенської школи №3 Олександри Антонюк. Дівчинка ділиться враженням від чудової мандрівки історичними місцями України.

«Ранок. Світає. У передчутті нових вражень і емоцій я та учні 5-А, Б, 6-А класів школи №3 м.Рожище вирушили у подорож.

Розпочалась наша захоплююча екскурсія із Берестечка. Ми завітали у музей козацтва. Тут найбільше сподобалось хлопцям, бо є багато старовинної зброї, козацької одежі, а також старовинний фотоапарат і монети.

А от дівчаткам більш імпонували старовинні прикраси, сумочки і картини.

Наступна наша зупинка – палац князів Любомирських у місті Дубно. Він був споруджений у 18 ст.

Переступаючи подвір’я палацу, наче потрапляєш у сиву давнину: стіни обвішані хутрами ведмедів, кабанів, лосів.

У кімнатах розставлені старовинні меблі на яких сиділи ще князі. А на подвір’ї розташований зоокуточок із різними живими птахами.

Їдемо далі – Тараканівський форт. Це оборонна споруда 19 ст. у селі Тараканів Дубенського району Рівненської області. Сьогодні форт живе своїм життям.

У теплу пору майже щодня зустрічає туристів. Завдяки наявності у Форті великої кількості підземель, підземних ходів і колодязів, він став героєм різних легенд і неймовірних історій.

Наша екскурсія закінчується і ми хоч втомлені, але задоволені повертаємось додому. Ця екскурсія стала для кожного з нас цікавим екскурсом історією України. Побільше б так подорожувати!

Дякуємо вчителям за організацію екскурсії та  батькам за фінансову підтримку.

Олександра Антонюк 















 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024