У Щурині та Корсинях за гроші ЄС роблять вуличне освітлення, а у Носачевичах міняють вікна та двері у школі

13 Листопада 2015, 13:00
2078

Кошти Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» ефективно залучаються в Рожищенському районі. На теренах нашого району участь у проекті беруть чотири сільські ради. У всіх було проведено тендери з метою вибору підрядників для встановлення мікропроектів.

У Щурині на меті громади — зробити вуличне освітлення. Як повідомила лідер ГО «Мрія», яка займається проектом, Оксана Максімова, аби скористатися грошима ЄС та ООН, потрібно було внести 21 тисячу гривень як співфінансування. Громада згодилася, і як результат – вже поставлено майже всі опори вуличного освітлення. Залишилося встановити світильники і сонячні батареї. А проект реконструкції вуличного освітлення у Корсинях, що реалізує ГО «Стохід» (очолює Юрій Сакалош) вже виконані на 90%.

А от у Носачевичах дбають за енергоощадність. Тому тут було вирішено провести роботи з заміни вікон та дверей у школі та садочку. Нині роботи, за словами лідера ГО «Джерело» Олександра Корнійчука, виконані наполовину. З надходженням другої частини гранту підрядна організація продовжить роботу. Тим часом у Пожарках, як прокоментував лідер ГО «Відродження» Віктор Ткачук, вирішили відновити комунальну інфраструктуру. І вже із запланованих 59 металопластикових вікон встановлено більш ніж половину.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024