«Вартові життя» з Рожищенського НВК №4 стали переможцями обласного етапу ХХІІІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

14 Травня 2017, 10:30
4439

12 травня у Палаці учнівської молоді міста Луцька фінішував обласний етап ХХІІІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. Головними учасниками грандіозного дійства під назвою «Територія безпеки - ДЮП» стали команди, які у запеклій боротьбі здобули перемогу з найвищою кількістю балів у загальному підсумку на зональних етапах.

На обласному етапі Фестивалю змагалися за звання найкращих знавців правил безпеки учасники шести міст та районів області, серед яких команди: «Жара» з селища Турійськ, «Веселі пожежники» з міста Володимира-Волинського, «Екстрім» зі Старовижівського району, «11-ий квартал» з міста Ковеля, «Агенти 101» з міста Луцька, та «Вартові життя» з міста Рожище.

Нагадаємо, команда «Вартові життя» зайняла І місце на завершальному зональному етап ХХІІІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних-рятівників який проходив в Рожищі 4 травня. Про це читайте у матеріалі «Юні пожежні» з Рожища зайняли І місце».


Учасників руху юних пожежних привітали заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Олександр Ткачук та начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям управління ДСНС України у Волинській області Руслан Яручик, який зазначив, що виховання у підростаючого покоління навичок безпечної поведінки в побуті та навчання їх правильним діям на випадок пожежі чи надзвичайної ситуації є важливим спільним завданням усіх дорослих.

За результатами змагань переможцем обласного етапу фестивалю стала команда «Вартові життя» з міста Рожище. Друге місце виборола команда «Агенти «101» з Луцька, а третіми стали учасники команди «Веселі пожежники» з Володимира-Волинського.


Наше місто представляли юні рятувальники з Рожищенського НВК №4: Мар’яшин Сергій, Горисюк Аліна, Куденьчук Василь, Демчук Вікторія, Мельник Сергій та Мельник Марта (керівники: учитель музики Олена Вальчишин та педагог-організатор Наталія Янчинська). До підготовки команди долучилося багато небайдужих людей. А у день виступу виїхали до Луцька автобуси з уболівальниками, які активно підтримували учасників в обласному центрі. Усі, хто залишився в школі, з нетерпінням чекали результатів.


«Вартові життя» з Рожишенського НВК №4 підготували незвичайне театралізоване дійство. Після представлення команди оповідь розпочала Мельник Марта  про неслухняного Буратіно (Куденьчук Василь). Непосидючий хлопчик разом з лисицею Алісою (Демчук Вікторія) та котом Базиліо (Мар’яшин Сергій) щоразу потрапляв у небезпеку. Пудель Артемон (Мельник Сергій) постійно рятував їх, а Мальвіна (Горисюк Аліна) повчала, як потрібно поводитись у небезпечних ситуаціях.


Насамкінець наші конкурсанти провели цікаву гру з присутніми «Якщо правила ти знаєш, роби так…» та роздали пам’ятки. Запальні пісні, веселі танці, доброзичливі поради створили невимушену атмосферу  у залі. Наша команда зуміла «завести» навіть журі, члени якого весело підтанцьовували та активно аплодували учасникам.


На завершення організатори усіх учасників нагородили грамотами та вручили подарунки, а за багаторічною традицією голова Волинської обласної організації Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній побажав усім позитивних емоцій та безпечного майбуття, та висловив сподівання, що отриманні знання залишаться у пам'яті кожної дитини.


Насамкінець юні рятувальники відвідали замок Любарта. Стомлені, але сповнені позитивних емоцій, незабутніх вражень та гордості за те, що саме вони, вихідці з рожищенської землі, будуть захищати  честь рідної школи, свого міста, синьоокої  Волині на ХХІІІ Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежних, поверталися школярі додому.

Побажаємо рожищенським  «Вартовим життя» наснаги, творчого натхнення  та, звичайно, перемоги на Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежних!



 

Коментарі
15 Травня 2017, 02:52
Ви молодці !!! Дуже гарні й талановиті !!! Нових вам звершень !!!
16 Травня 2017, 00:34
Приємно читати про перемоги наших дітей. Хотілося б щоб влада творчих, обдарованих дітей підтримувала, адже вони гідно презентують район, школу. Але коли ділять гроші то завжди знаходиться підтримка тим хто краще просить, або нічого роками не робить.<br/>Успіхів Вам, та нових перемог!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024