Рожище: відбувся перший відкритий фестиваль з рекреаційних видів спорту

12 Травня 2017, 22:20
2721

Рожищенська районна організація «Союз організацій інвалідів України» доволі молода, але вже досить ефективна та, беззаперечно,  потрібна. Адже збирає з кожним роком все більше бажаючих взяти участь в спортивних змаганнях.

Мабуть, секрет у тому, що її голова Віктор Марюк з серйозністю та відповідальністю відноситься до проведення дозвілля людей з обмеженими можливостями.

1
Віктор Марюк
Віктор Марюк

Думка провести у Рожищі перший відкритий фестиваль з рекреаційних видів спорту визрівала у Віктора Михайловича давно. Тож, заручившись підтримкою Рожищенського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, вирішив ініціювати проведення на теренах нашого району такий спортивний захід. Хорошу справу підтримали міська рада та відділ освіти та молоді райдержадміністрації, взявши на себе фінансування даного заходу.


У четвер, 11 квітня, в Рожищенській спортшколі відбувся перший відкритий фестиваль з рекреаційних видів спорту, активну участь в якому взяли учні чотирьох шкіл міста, котрі за станом здоров’я віднесені до спеціальних медичних груп, студенти Рожищенського коледжу Львівської національної академії ветеринарної медицини імені С.З. Гжицького, команда молоді району та діти з Рожищенського навчально-реабілітаційного центру.

Змагання відкрили урочистим підняттям прапора України під супровід державного Гімну. З вітальними словами та побажаннями перемоги до учасників звернулися Віктор Марюк, міський голова Рожища В’ячеслав Поліщук, заступник голови РДА Інна Сергійчук та гості з обласного центру. Настоятель храму апостола Івана Богослова УГКЦ отець Сергій Василів закликав учасників фестивалю помолитися та попросити у Бога благословення.

отець Сергій Василів
отець Сергій Василів

Ну і, звісно, найцікавіше було тоді, коли розпочалися самі спортивні змагання. Хоча й змаганням це не назвеш, адже переможених не було, всі учасники отримали масу приємних вражень та гарні подарунки.

Загалом діти із задоволенням пограли в дартс, баскетбол (закидання м’яча в корзину), кеглі, крокет та навіть повправлялися в кульовій стрільбі.


Хотілося б, щоб такі фестивалі в місті були щорічними, адже це важливо для соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, оскільки зміцнює  їх впевненость у власних силах. Для них участь у спортивних  змаганнях – це вже перемога. Своїм життям, успіхами та досягненнями учасники доводять, що сила духу долає будь-які негаразди.

Добре, що вдалося залучити багатьох людей доброї волі, багатьох учасників до проведення  цього спортивного фестивалю. Адже  заходи такого плану легко долають існуючі стереотипи  щодо дітей та молоді з обмеженими можливостями.


«Хочеться, щоб Рожище стало доброю домівкою для всіх дітей, людей – незалежно від того, наскільки вони спроможні, сильні чи талановиті. Ми дякуємо всім, хто долучився до заходу за їх підтримку і будемо раді подальшій співпраці», - підсумував Віктор Марюк.

По завершенні фестивалю діти смакували гарячим чаєм з солодощами, які для них презентував рожищенський підприємець Віталій Марчук.


Фестиваль завершився врученням грамот та пам’ятних нагород учасникам.





1




1


1











2

 

Коментарі
15 Травня 2017, 02:55
а ці кіровніки району в чому змагаються
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром