Граблі не вчать: рожищенці продовжують вестись на пропозиції шахраїв

12 Травня 2017, 15:00
3553

Мобільні шахраї продовжують телефонувати рожищенцям.

Неодноразові попередження працівників поліції не вступати в розмови по мобільному телефону з незнайомими особами про факти потрапляння родичів, близьких людей в ситуації, позитивне  вирішення яких потребує значних коштів, часто залишаються поза увагою громадян, які стають легкою наживою мобільних шахраїв.

Щоб не стати жертвою  мобільних шахраїв не розмовляйте із незнайомцями по мобільному телефону та звертайте увагу на номер з якого Вам телефонують. Часто абонентові телефонують та повідомляють, що хтось із його близьких потрапив у халепу, що він затриманий і перебуває в поліції, а проблему можна вирішити, переказавши певну суму грошей на номер мобільного телефону.

У таких випадках шахраї розраховують, що людина запанікує та виконає поставленні умови. Що неодноразово було зафіксовано на території Рожищенського району. Тому, просимо всіх рожищенців перевіряйте таку інформацію, ставте якомога більше запитань, запишіть дані особи, яка Вам телефонує.

Пам’ятайте: якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, оператором мобільного зв’язку, журналістом, Вашим родичем чи знайомим, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів.

Не повідомляйте коди банківських рахунків тому, що зловмисники-шахраї під будь-яким приводом хочуть отримати Ваш рахунок, код картки, щоб в подальшому негайно зняти з неї гроші.

Найкращий спосіб протидіяти шахраю ігнорувати з ним розмову, його запитання, пропозиції чи вимоги.

При замовленні в Інтернет мережі товару чи послуг оплачуйте їх вартість після отримання чи виконання зобов’язань, а не передоплатою, яка  набагато спрощує можливість  заволодіти коштами. 

Олександр Басалик, начальник  Рожищенського ВП Ківерцівського ВП у Волинській області підполковник поліції  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024