Топільне: вшанували загиблих у Другій світовій війні

11 Травня 2017, 12:32
1842

В селі Топільне відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочали у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці панахидою за загиблими.

Після чого отець Віталій Катеринчук освятив нові пам’ятні плити, які встановлені біля підніжжя обеліска і містять імена усіх односельчан, загиблих у роки Другої світової. Далі усі присутні пам’ятною ходою пройшли до братської могили, де похоронені воїни, які захищали Топільне в часи лихоліття, що огорнуло Європу 72 роки тому. Отець Віталій відслужив за ними панахиду.

Сільський голова Руслан Присяжнюк привітав односельчан з Днем перемоги над нацизмом. А працівники будинку культури Оксана Пашковська та Оксана Брилевська організували тематичний концерт.

У виконанні народного аматорського фольклорного колективу «Джерела» звучали твори присвячені перемозі та подвигу простих солдатів, виливався в піснях біль матері, яка вже ніколи не дочекається свого сина з воєнних доріг, а обеліск на околиці не дозволить пам’яті людській забути про тих, що під гранітом вічним сном заснули.

Особливо проникливо звучали слова на військову тематику з вуст юних ведучих Жанни Карпук та Дарини Микитюк, адже їх покоління мало б жити в час, який не знає війни, та на жаль нашу рідну землю знову розривають ворожі гармати. Але ми віримо, у перемогу і у такий довгожданий та вистражданий мир для України.



 

Коментарі
11 Травня 2017, 17:28
Велике спасибі отцю Віталію, сільському голові, працівникам культури, всім небайдужим за вшанування пам'яті загиблих
12 Травня 2017, 00:04
скажіть будь ласка де і коли населення повідомляють про такого роду заходи, бо скільки живу, ще ні разу не чув про будь які заходи
12 Травня 2017, 03:41
А про 9 Травня треба повідомляти? Здавна, ще з минулих часів, у цей день проводився мітинг біля обеліска. Правда, тоді це відбувалося за радянським сценарієм, бо з релігією влада не дружила. Тепер, будь ласка, йдіть до церкви, ніхто не боронить. Ще раз щира подяка о.Віталію
06 Травня 2018, 20:42
9 ТРАВНЯ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ!!!.НАД ФАШИЗМОМ І ЇХ ПОСІІБНИККІВ ЯКІ ЗАРАЗ ПОВИЛАЗИЛИ ЗІ СВОЇХ НІР...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024