Національна поліція: нові правила на старих дорогах

07 Листопада 2015, 21:00
1735

Згідно з новим законом "Про національну поліцію", який набув чинності 7 листопада, відбулися зміни не тільки в цілому в системі, а й правила для автомобілістів.

Так, кожен водій, який володіє автомобілем, на рік отримає 150 балів. За будь-яке правопорушення з нього буде знято однакову кількість балів – 50. Тобто, у випадку коли водій три рази порушить правила дорожнього руху, на четвертий він отримає чималенький штраф.

У групу порушень входять: рух по зустрічній смузі, перевищення швидкості, рух по тротуару, паркування не на відведеному для автомобілів місці, проїзд на заборонені сигнали світлофора, рух по смузі, призначеній для транспорту загального користування. Зауважимо, що навіть відповідальні водії не матимуть змоги накопичувати бали. Адже по закінченні кожного року ліміт автоматично обнулиться, і на наступний рік водій знову ж таки отримає 150 балів.

Порушення фіксуватимуть в автоматичному порядку завдяки відеокамерам. Про це власник авто може дізнатися через електрону пошту або ж телефон. Для цього потрібно написати заяву в МВС, і всю інформацію вам надсилатимуть безкоштовно. Щоправда, наразі відеокамери встановлені не на всіх дорогах, тому як в перші дні фіксуватиметься порушення – не відомо. Штраф потрібно сплачувати протягом 30 діб, інакше наростатиме пеня.

Патрульні також мають право зупинити транспортний засіб, якщо:

- вони помітили технічну несправність транспорту;

- порушується порядок використання звукових та світлових сигналів;

- вантаж, закріплений на автомобілі, несе загрозу для пішоходів чи іншого транспорту;

- забруднені номерні знаки;

- водій став свідком ДТП або ж потрібна його допомога при складній ДТП чи в іншій непередбаченій ситуації;

- відповідні органи ввели заборону на пересування даного автомобіля;

- авто перебуває у розшуку.

Та головне, аби кожен водій пам’ятав, що дотримання правил дорожнього руху – це передусім уникнення негативних наслідків та непередбачуваних витрат.

Нагадуємо, працівники ДПС  продовжать працювати, доки Національна поліція не буде повністю укомплектована і на дорогах не встановлять усі відеокамери. Згідно з Законом про Національну поліцію, повноваження колишніх даїшників припиняються 31 грудня.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024