Рожищан закликають бути уважними під час відпочинку на природі

01 Травня 2017, 13:56
2522

Рятувальники звертають увагу громадян на дотриманні правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі.

У повідомленні У ДСНС України у Волинській області йдеться:

«Шановні громадяни!

 Байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі нерідко призводить до лісових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги та присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати – лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи та звірі.

 У зв’язку з цим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертає увагу громадян на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісових масивах.

Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

 - не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

- не засмічуйте місце відпочинку;

 

- обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;

- не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;

- не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;

- стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

- приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.

 Не зайвим буде нагадати, що відповідно до законодавства, правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

 Підрозділи Управління ДСНС України у Волинській області на період травневих свят переведені у посилений режим несення служби. Для забезпечення оперативного реагування на можливі пожежі в екосистемах та в населених пунктах області у пожежно-рятувальних підрозділах служби «101» щоденно буде нести службу 146 чоловік особового складу та 48 одиниць техніки, а на випадок ускладнення пожежної і техногенної обстановки та виникнення надзвичайних ситуацій в резерві перебуватиме ще 133 чоловіки особового складу та 51 одиниця техніку.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером “101”!»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024