В Україні створять електронний реєстр військовозобов'язаних

18 Квітня 2017, 11:23
1632

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних», який 16-го березня ухвалила Верховна Рада, повідомляє УНІАН.

Законом визначено, що основними завданнями Реєстру є ведення військового обліку громадян України – військовозобов’язаних (призовників); планування та виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку.

Відповідно до закону, до Реєстру вносяться та зберігаються в базі даних такі відомості про військовозобов’язаних (призовників), як персональні дані, службові дані. При цьому зазначається, що згода військовозобов’язаних (призовників) на обробку їхніх персональних даних для цілей Реєстру не потрібна.

Законом визначено, що володіє Реєстром Міністерство оборони України, а розпорядником Реєстру є Генеральний штаб Збройних сил України. Органами ведення Реєстру в районі, районі в містах Києві та Севастополі, у місті обласного (республіканського в Автономній Республіці Крим) значення без районного поділу, у районі в місті обласного значення з районним поділом є районні (міські) військові комісаріати.

У законі підкреслюється, що держава гарантує захист бази даних Реєстру від несанкціонованого доступу та зловживання доступом, незаконного використання відомостей Реєстру, порушення цілісності бази даних Реєстру та його апаратного чи програмного забезпечення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39