Рожище: «Росинка» привезла чергову перемогу

16 Квітня 2017, 14:00
5482

З 31 березня по 2 квітня в Кам’янець-Подільську проходив Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Радея-Dance». У конкурсі взяло участь 39 колективів.

Уже відомий далеко за межами Волині, Рожищенський хореографічний ансамбль «Росинка», вже вдруге взяв участь у цьому конкурсі. Перший раз команда була учасником у 2013 році. Тоді здобули 3 місце.

У жанрі «Народні танці», вихованці Алли Ковальчук, виконали «Гопак» і «Волинські візерунки». «Натанцював» хореографічний ансамбль на 2 місце.

2

Керівник ансамблю Алла Ковальчук зазначає, що цього року конкурс був дуже складний, всі колективи сильні, і важко було вибороти перемогу. Але зумівши опанувати себе на великій сцені, заручившись настановами керівника, підтримкою батьків, діти вразили журі та глядачів витонченістю та пластикою рухів, емоційністю виконання.

Основний конкурс проходив 2 квітня, а 3 – для команд організували танцювальний батл і майстер-клас із хіп-хопу. Проводив це співзасновник балету А6, хореограф передматчевих церемоній Євро-2012 у Києві Адам Уедраого.

Під час трьохденного конкурсу учасники проживали в готелі «Стара Русь». Поїздку повністю оплатили батьки, «нам ніхто нічого не виділяє», – зауважує Алла Анатоліївна.

Поїздка виявилась вдалою, адже крім участі в конкурсі, «Росинка» подорожувала по місту Кам’янець-Подільський, з’їздила в Хотин і Чернівці. Всіх перехоплювали неймовірні емоції та враження.

2

Алла Ковальчук зауважує, що з ними також їздили батьки вихованців, а саме, Леся Романенко, Ірина Луговська та Інна Чухрай, які завжди супроводжують колектив і підтримують їх.

«Батьки організували дітям шашлики, дискотеку 90-х, проводили різноманітні батли. Дітям було дуже цікаво, всі були на шалених емоціях», – говорить керівник.

Алла Анатоліївна розповіла Район.Рожище, що на конкурс-фестиваль поїхала старша група «Росинка», з якими вона займається вже 7–8 років.

«У групі є навіть двоє студентів, які хоч і навчаються, але все-одно приїжджають на репетиції, – підкреслює Алла Ковальчук. - З такими дітьми дуже легко і приємно працювати».

1

Безумовно, що поїздки спонукають хореографічний ансамбль вивчати щось нове, брати участь в інших конкурсах і перемагати. 

«Виграємо тому, що діти мають велике бажання показати те, що вони вміють. І звичайно, вони хочуть вдосконалюватися й надалі. З кожним конкурсом діти здобувають певний досвід», – додає на завершення Алла Анатоліївна.

Район.Рожище впевненний, що рожищенські танцюристи на чолі з талановитим керівником Аллою Ковальчук, здобудуть ще не раз призові місця та прославлять Рожище на всю Україні, а можливо і світ. Нам є ким гордитися!

Коментарі
16 Квітня 2017, 22:51
Молодці, але дуже шкода, що ніхто не допомагає фінансово, адже не всі батьки мають змогу оплатити поїздку своєї дитини на конкурс. Ці діти за власний кошт прославляють наше РОЖИЩЕ. Невже в місті нема людей, які могли б компенсувати їм поїздки хоч наполовину? Успіхів вам "Росинка"
17 Квітня 2017, 00:27
А з якого бюджету фінансується будинок дитячої творчості ?? Можливо потрібно розглянути питання щодо перерозподілу коштів між БДТ і "Просвітою" ?? Який результат роботи в цих структурах ??? Одні прославляють район, в інших сварки і інтриги ???!!!! Дітки і керівник ансамблю МОЛОДЦІ !!!!!!!!!!!!!
17 Квітня 2017, 03:38
Дуже цікаво спостерігати Ваш професійний ріст, те що молодці це мало сказано, це велика праця і великий творчий розвиток, дякуючи фагово мудрому керівникові і діткам, які вірять в свої сили і за їх працю, знають на Україні такий населений пункт!!! Керівникові бажаю удачі і здоров'я, те що ти робиш дуже важко, знаю з власного досвіду)))
18 Квітня 2017, 22:33
Поздравляю. Молодцы!!!!
23 Квітня 2017, 21:59
У Будинку творчості багато талановитих керівників, які згуртовують навколо себе творчих та обдарованих дітей. Приємно, що у нашому містечку функціонує такий заклад. А от фінансування цієї установи дійсно бажає кращого. Можливо, місцевим органам слід переглянути це питання. А "Росинку" вітаю з черговою перемогою. Керівнику здоров'я та натхнення .
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024