Найбільшу в Україні писанку з дерева встановили у Рожищі

15 Квітня 2017, 16:41
6570

У суботу, 15 квітня, напередодні Великодня, на площі Незалежності в місті Рожище на Волині, встановили найбільшу в Україні великодню писанку виготовлену з дерева.

Ідея зробити дерев’яну писанку належить керівнику ГР «Мистецький форпост» Віталію Шевченку та вихованцям зразкової студії «Етюд» Рожищенського БДТ.

За словами Віталія Шевченка, рожищенська писанка створена із дерева, заввишки 2 метри 50 сантиметрів, є найбільшою не тільки в Україні, а й у світі.

Проте реєструвати свій виріб в книзі рекордів України майстри не поспішають, адже на це треба чималі кошти. Краще за наявності кошти витратити на виготовлення наступних інсталяцій.

Долучилися до нанесення останніх штрихів на великодній писанці Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук та священики Василь Шняк та Дмитро Теравський.

Після встановлення виробу отець Василь освятив писанку та висловив надію, що вона радуватиме рожищан під час Великодніх свят і аж до Вознесіння та нагадуватиме світлу радість Пасхи Христової й перемоги добра над злом.

Щиро дякував майстрам за такий подарунок до Великодня міський голова В’ячеслав Анатолійович. Та висловив надію, що це не останній витвір зразкової студії «Етюд» та Віталія Шевченка, який подивує не тільки громаду міста й району, а й всієї України.

Отець Дмитро зауважив, що писанкарство в нашій країні дуже розвинено і українці роблять писанки використовуючи різні матеріали. Писанка є історією нашої країни та її символом. Саме це є свідченням того, що люди люблять Бога і люблять присвячувати своє мистецтво для Нього.

«Дякую усім, хто долучився до виготовлення писанки, а особливо співвласникам фірми «Цунамі» Володимиру Вдовенко та Наталії Деричинській, які виділили кошти на її створення, Вадиму Демкову та дітям, які допомагали майстрували цю інсталяцію», - промовив Віталій Шевченко.







 

Коментарі
19 Квітня 2017, 19:11
клас
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024