У селі Башова «народився» дитячий майданчик

15 Квітня 2017, 11:30
5910

Нещодавно в селі Башова Рожищенського району відбулось офіційне відкриття встановленого дитячого майданчика. Ініціатором цього проекту була громада села.

«Створили ініціативну групу з п’яти людей. Це Валентина Квасова, Олена Дем’янчук, Ірина Ковалик, Євгенія Кудлай на чолі з завідувачем сільського клубу Іриною Зінюк. Кошти на проект виділили Копачівська сільська рада, жителі села та Фонд «Тільки разом». З сільської ради спрямували 15 тисяч гривень, громади – 2 тисячі 700 гривень, а Фонд дав майже 26 тисяч гривень», – зазначає Копачівський сільський голова Олександр Совтис.

Олександр Совтис
Олександр Совтис

Проект втілили в життя приблизно за 4 місяці.

Ірина Зінюк каже, що почали працювати над ним в кінці серпня 2016 року, а в кінці грудня його вже встановили. 

Ірина Зінюк
Ірина Зінюк

1
volynnews.com
volynnews.com

«Так як в селі немає ні школи, ні садочка, то встановлення майданчика є дуже великим плюсом. Приємно бачити те, що багато діток грається на майданчику, мами з маленькими дітьми також часто приходять. Ми довели, що не тільки в районному центрі можна таке спостерегти, а й в такому маленькому селі як Башова», – ділиться завідувач клубу пані Ірина.

Ірина Петрівна зазначає, що реалізовувати проект не було надто важко, адже багато хто підтримував, допомагав і підказував.

Це був перший проект в селі Башова, який здійснили. На цьому жителі не збираються зупинятися, а хочуть щось організувати для старших дітей. Нині вже планують зробити волейбольну площадку.

«Після майданчика люди повірили, що якщо мати бажання, то гуртом можна чогось досягти. Адже один в полі не воїн», – посміхається завідувачка клубу.

На майданчик постійно прибігає дітвора. З ранку до вечора на ньому чути гамір і дитячий сміх. Приємно, коли мрії людей здійснюються.

volynnews.com
volynnews.com

volynnews.com
volynnews.com

 

Коментарі
15 Квітня 2017, 17:32
ДІТЛАХАМ КЛАС..
15 Квітня 2017, 23:01
Жителям повезло бо наша сільська рада і копійки не виділить ні на садочок ні на клуб ні на фап.А в карман мають всі хто там сидить.
16 Квітня 2017, 00:52
А коли майданчик буде в Копачівці?
16 Квітня 2017, 13:49
жителів села Башова,особливо молодих мам,зовсім не було де побути зі своєю дитинкою на свіжому повітрі.Тільки то буряки,то робота по хаті і дворі до упаду;про дітей і мам ніхто не дбав:ніякого захисту материнства і дитинства.Ось цей майданчик то не просто майданчик,--- то прорив у захисті прав дітей і молодих мам,молодці ініціатори цієі справи!Бо ж у таких малих депресианих селах проблеми жінки з дитиною навіть ніхто і не бачить.Роби і мовчи, а з дитиною нема коли побути.А ви копачівці,будьте добріші--- у вас же є і школа з площадкою ,і садочок,порадійте і за тих маленьких селян,про яких нарешті подбали іподумали,що й вони Люди ,бо так повелося,що а селі худоба більша цінність , ніж маля і його матір молодая.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024