Депутату від Рожища нададуть угіддя в заповіднику?

12 Квітня 2017, 11:05
1829

Волинська журналістка Марія Доманська просить прокуратуру області розібратися з тим, що Волинська обласна рада порушує правила оприлюднення проектів рішення сесії.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Доманська цитує положення: відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати, зокрема, нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності. Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

«Сьогодні, 11 квітня, на початку дня у проекті порядку денного 13-ї сесії Волинської обласної ради було оприлюднено 33 проекти рішень. А тепер на кінець дня за кілька годин до сесії їх стало 49. Зокрема, додалися питання про виділення мисливських угідь мисливським організаціям, до яких стосунок має уже всім відомий Василь Столяр», - йдеться у дописі. 

«Так от, кілька проектів рішень передбачають, що завтра обласна рада виділить території природно-заповідного фонду у ківерцівських лісах під мисливські угіддя. Але про це можуть знати тільки ті люди, які добре розуміються, де, який ліс росте і кому він належить. Тому мало хто й знає, що такий проект рішення є незаконним. Отже, мало того, що проект рішень оприлюнили ледь не щойно, так ще й пропонують рішення незаконне».

До слова, на цій природно-заповідній території, яку по закону мали б охороняти, а по фатку такого немає, стоять ось такі от мисливські вишки (на фото). Ці території добре знають наші туристи, де розміщене «чортове» болото, де ростуть рослини занесені в Червону книгу.  


«І додам: ківерцівські ліси і зубрів, які там живуть ніхто бачити особливо не хоче. 24 березня Волинський окружний адмінсуд в особі судді Костюкевича прийняв рішення і зменшив територію заказника «Зубр» на 24 гектари!

Так, облрада у 2012 році зменшила межі заказника з 8930,6 га до 8906, 1 га. Потім наступив Майдан і депутатішкі різко повернули розмір заказника у первинний. А тепер ДП «Ківерцівський лісгосп» подав позов до суду на облраду, і той знову прийняв рішення про зменшення території заказника», - йдеться у замітці.

Коментарі
12 Квітня 2017, 21:35
Столяр ніяк ненажереться!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024