У Рожищі під час толоки посадили бузкову алею

11 Квітня 2017, 16:00
3854

У понеділок, 10 квітня, в Рожищі відбулася загальноміська толока.

Минули зимові холоди, а весняне тепло пробуджує все живе від довгого зимового сну – отже настав час прибрати землю, аби весняна зелень привітно усміхнулася всім.

Ініційована Рожищенською міською радою загальноміська толока в рамках місячника благоустрою, хоча й не скликала всіх рожищан, але принесла багато користі для Рожища.  

Долучилися до колективного очищення міських територій працівники Рожищенської міської ради, РДА, рожищани та депутати, зокрема, Тетяна Панасюк, Григорій Козакевич, Вадим Зінгель, Олександр Дулюк, Володимир Паламар та Юрій Потрапелюк.

Розділившись по територіях робота кипіла усюди. Колектив міської ради на чолі з міським головою В'ячеславом Поліщуком та депутати упорядковували площу Незалежності, парк біля Обеліска Слави, висаджували дерева та приступили до облагородження квітників поблизу міськради.

4




Не оминули увагою й забруднений після зими ставок: повитягали бруд, позагрібали, зібрали пляшки, навіть дістали старе колесо з водного плеса. 





2


В парку висадили нові дерева, які презентував підприємець Сергій Новосад: берізки, райські яблуні та мигдаль. За ініціативою секретаря міськради Ірини Гундир та керівника ГФ «Мистецький Форпост» Віталія Шевченка посаджено бузкову алею, яка в майбутньому безумовно стане прикрасою міського парку. А понад ставком Олександр Дулюк та голова Національного Корпусу Рожище Ірина Ющук висадили верби.


1




3

Хочеться вірити, що парк з кожним роком ставатиме все красивішим, а люди, які полюбляють там відпочивати - культурнішими. Бо, яким би ти не був оптимістом, а поглянеш на «розмальовані» лавочки і руки опускаються.


Рожищани, які нині стоять на обліку в Рожищенському центрі зайнятості взялися прибирати об'їзну Рожища і справилися з цією задачею теж на славу. А працівники райдержадміністрації на чолі з головою РДА Інною Гайворонською привели в санітарний стан прилеглу до держбудівлі територію, а також здійснили прибирання в парку поблизу річки Стир. До слова, ця територія парку особливо улюблена рожищанами, які, мабуть, про слово «культура» не чули за весь свій вік. 




Та найбільшу та найзахаращенішу територію цього дня прибрали християни протестантських церков (представники п’ятидесятницьких, баптиських, адвентиських релігійних громад) біля Рожищенської Автостанції. Тут працювали усі: від малого до старого. Більше того, вони не тільки зібрали сміття та позагрібали, так ще й кущорізами повирізали кущі, пообрізали дерева. Словом, зараз Автостанція «дивиться» на рожищан новими очима, а водойма поблизу, мабуть, вперше визирнула на світ. 






3


Об’єднані зусилля, націлені на благоустрій, естетичне оформлення та озеленення території, безумовно, принесуть свої результати. Головне не бути байдужими та дбати про красу і чистоту рідного краю. Адже ніхто за нас не наведе порядок на нашій землі.



4

Нагадаємо, згідно плану затвердженого міською радою місячник благоустрою триватиме до 29 квітня. В рамках місячника було висаджено дерева в районі вулиці Шевченка: від спортивно-оздоровчого комплексу «Фата-моргана» до каналізаційно-насосної станції.

Коментарі
11 Квітня 2017, 19:11
Цо за фотограф фоткав що весь номер не вліз?
11 Квітня 2017, 19:15
Молодці, попрацювали на славу. Шкода, що з роботи не відпустили і не зміг долучитись до цієї гарної справи.
11 Квітня 2017, 19:39
Рожищани -молодці !!! Так тримати !!!
12 Квітня 2017, 00:17
Дуже приємно і я горджуся нашими людьми, говорити можна багато, а показати слова на ділі - ось воно!
12 Квітня 2017, 12:32
Громади протестантських церков + 1. Міська та районна влади теж старалися то +. А от громади православних церков помічені, хоча б в закликові до толоки, помічені не були. Прикро і встидно. Варто подумати.
12 Квітня 2017, 17:25
А ти сам хоч щось зробив?
12 Квітня 2017, 18:00
Приємно прочитати про добрі, конкретні почини, що пов"язують сьогодення з надією в світле завтра..
12 Квітня 2017, 18:18
Представники міської та районної рад і є представниками громади православних церков якщо вже на те пішло...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024