Благоустрій міста стосується кожного

08 Квітня 2017, 08:40
3350

Сьогодні українська спільнота пройнята тривогою і неспокоєм: війна продовжується, кожен день ми втрачаємо кращих синів і дочок України, а поранені стають інвалідами.

Країна-агресор не може зупинити весь світ, бо цей безумець-сатаніст погрожує, розмахуючи ядерною зброєю. Цей негатив і людський біль примножують наші політики-законотворці.  Здається, що цьому немає ні меж, ні краю. За висловом поета: «Пливе у сірій безвісті нудьга, безнадія і стиха хлипає сум».

Життя продовжується, треба жити. А людині для мажорного настрою, для радості не так багато і треба: мирного неба, злагоди в суспільстві і відчувати, що ми захищені, що нас слухає і чує влада всіх рівнів.

1

Протягом декількох років спільнота Рожища звертається до громадських організацій відносно благоустрою міста Рожища та збереження духовності і загальнолюдських цінностей. Це стосувалося впорядкування місця зупинок маршруток, організації руху маршрутних транспортних засобів в межах міста Рожища з заходом на кладовище, про пільговий проїзд людей похилого віку, ветеранів праці, про створення нормальних умов праці в історико-краєзнавчому музеї міста Рожище, про будівництво пам’ятників борцям за волю України та Т. Г. Шевченку.

Громадські організації не в силі виконати прохання рожищан. Ми можемо ініціювати і доносити голос народу до владних структур.

Не так давно наше місто потопало в різнобарв’ї квітів біля кожної установи, організації, комунальної власності. А тепер бодай не казати! Благоустрій міста, його привабливість повинні стосуватися кожного, починаючи з районної ради, райдержадміністрації, міської ради, комунальної служби і кожного з нас.

1

Чимало прикладає зусиль міський голова В’ячеслав Поліщук у впорядкування міста Рожище. Зокрема, впорядковано центральний парк, в якому розміщено дитячий майданчик, а зона відпочинку обладнана лавками, сміттєвими баками, очищене водне плесо стоку.  

Не забуває міський голова про загальнолюдські та християнські цінності: тримає під контролем порядок на цвинтарі, в центрі Рожища закладено сквер, в якому буде споруджено пам’ятник «Борцям за волю та незалежність України».

Напередодні свят Благовіщеня та  Христового воскресіння нам, рожищанам, піднесено подарунок: впорядковано місця на зупинках встановленням критого павільйону. Велика вдячність міському голові за те, що він не тільки слухає голос народу, а чує його і дає відповідь дієвою справою.

1

Але нам слід пам’ятати, що все, що зроблене для нас, слід берегти і вчити цьому своїх дітей. У центральному парку лавочки «порізані» нецензурщиною. Як повідомляла газета «Рожищанин», були випадки, коли сміттєві баки «виловлювали» у ставку.

Перед Новим роком і Різдвом Христовим пошкодили освітлення святкової ялинки, знищують посаджені деревця. Так утверджується наша юнь, яка нічого не зробила своїми руками для міста, в якому живе, вчиться, відпочиває, а поступає як шкідник.

Не чути голосу та дій варти порядку – органів внутрішніх справ, громадських дружин… Яка причина для самозаспокоєння? Йдучи на зустріч святу Христового воскресіння, шановні рожищани, зробіть все, що у ваших силах, щоб наше місто було святково привабливим. Порядок і краса міста залежить від нас. Про це варто пам’ятати, бо це стосується кожного.

Шановні рожищани, вітаю Вас з прийдешнім Христовим воскресінням! Хай світло Великодня принесе Вам мир і спокій душевний у ваші домівки.

Марія Рейкіна, членкиня Громадської ради при райдержадміністрації 

 

Коментарі
08 Квітня 2017, 12:52
членкиня, ха-ха
08 Квітня 2017, 12:58
А що зупинка буде біля барвінка
08 Квітня 2017, 13:05
В західноукраїнській пресі 20-30 років слова на зразок "членкиня, мисткиня" трапляються доволі часто. До речі, слово "членкиня" є й словнику Дорошенка, Страшкевича. Так що, Гугл тобі в допомогу, читай і вчися, а не пиши свої дурниці! А то всі тут такі "розумні-прерозумні". От тільки коли приходиться самим щось писати, то страшно дивитися.
08 Квітня 2017, 13:38
А що зупинка буде біля Барвінка, а та що біля так званого дитячого кафе, якого так і немає?
08 Квітня 2017, 14:47
А на зупинках економлять,як можуть...хоч би кусок фанери прибили взаді,щоб зимою в спину не задувало!!
08 Квітня 2017, 17:23
Ті зупинки ні від вітру ні від дощу не спасуть, я вже уявляю скільки грошей на них відмито! Як шо робити то вже нормально!!!
08 Квітня 2017, 17:59
Гарні зупинки,Лавочка аби присісти ,чекаючи маршрутку....Молодці,дякую.Ну,а те що дехто хоче аби побудували хату з пічкою,щоб почекати автобус,певно їздять машинами.
08 Квітня 2017, 18:07
І так дякуємо владі, що встановили хоч будь-які зупинки. А то взагалі не пам'ятаю їх у Рожищі. Молодці, так тримати. А ви, пані Марто, перш ніж обливати брудом когось, подумайте, що зробили самі для міста!!!
08 Квітня 2017, 19:10
Це зупинка щоб літом посидіти і отримати сонячний удар. Попередні коментарі праві в дощу там не заховаєшся те ж саме що і збоку стояти
08 Квітня 2017, 21:12
йошкін кот! знову із зупинками не вгодили. І так не так, і сяк не так.
08 Квітня 2017, 21:13
Ну й народ пішов!
08 Квітня 2017, 23:47
В СТАТТІ ПОВИНА БУТА ВАРТІСТЬ ТІЄЇ ЗУПИНКИ..СКІЛЬКИ ВОНА КОШТЕЕ З МОНТАЖЕМ 200 -300 ТИС Я НЕ ЗДИВУЮСЬ)))..Я ЯК ПЛАТНИК ПОДАТКІВ ПОВИНЕН ЦЕ ЗНАТИ..І ЗНУВУ Ж ТАКИ.. ЦЕ НЕ МЕР ЦЕ ЇЇ ПОСТАВИВ ЦЕ НАШІ ГРОШІ..ЦЕ ЙОГО ОБОВЯЗОК ПРАВИЛЬНО НИМИ РОЗПОРЯЖАТИСЬ
09 Квітня 2017, 00:17
Шановний, ви як платник податку, можете звернутися в міську раду і вимагати надати вам всі необхідні папери для перегляду та підрахунків і не доведеться писати вигаданих цифр. Щодо "повноти статті", то спершу визначте для себе, що таке "стаття", а що таке лист в редакцію. Ви ж бачите, що це писала рожищанка. Чи авторка. яка хотіла подякувати за гарну справу, мала спеціально для Вас йти в міську раду взнавати кошторис?
09 Квітня 2017, 00:23
Коли в Рожищі були які-небуть зупитки? Ви це пам'ятаєте? Бо я за свої 40 літ не помню. Вам лавки зробили, щоб ви свої дупи мали де посадити і то не догодили. А той припарений "платник податку" ще тут щось пискає. Давай надай інформацію, скільки податку ти сплатив, чи може взагалі нічого не платив, а за коментар грошики отримав? Як добре платять? Бо ж відразу видно де пишеш і які статті коментуєш, і кого "разоблачаєш" смерд підлапочний. Згинь нечиста кляча. І не сідай на лавки на зупинках, хай тобою не смердить!
09 Квітня 2017, 00:36
Міська рада,комунальники дякуємо вам за таку як бачимо неблагодарну справу, але знайте,що є люди які вам за це вдячні.ви ж не сонечка всім догодити неможете.дуже приємно за наше місто,а хто вміє і може краще не пишіть анонімно,а робіть що б ми вами теж пишались!!!!!
09 Квітня 2017, 00:36
Міська рада,комунальники дякуємо вам за таку як бачимо неблагодарну справу, але знайте,що є люди які вам за це вдячні.ви ж не сонечка всім догодити неможете.дуже приємно за наше місто,а хто вміє і може краще не пишіть анонімно,а робіть що б ми вами теж пишались!!!!!
09 Квітня 2017, 00:55
Дякую Альона вам за гарний коментар! Бо от так прийшла з городу втомлена, виснажена, думаю почитаю новину, а тут знову люди (а чи люди?) невдоволені всім і вся. Справді, велика подяка тим людям, які дбають за благоустрій, міському голові. Хочеться щоб ці люди знали, що є адекватні люди, що багато тих у кого немає інтернету на зупинках, а я постійно їзджу маршрутками задоволені таким подарунком до Великодня, як пише пані Марія. Єдине прошу Вас, пане В'ячеславе, не опускайте рук, не думайте що рожищани не бачать добрих справ, вони бачать! А ті хто пише не варті ваших нервів та уваги. Робіть добрі справи і надалі і хай Вам Бог помагає!
09 Квітня 2017, 01:52
мсцевій владі дійсно велике дякую за зупинки,але якщо робити то робити нормально до кінця,спинки можна було зробити...<br/>p.s сміттєві баки шановні до пуття доведіть, перед великим святом,щоб бродячі коти і собаки нерозносили сміття по околицях міста!!!
09 Квітня 2017, 02:57
Цитата - &quot;нам, рожищанам, піднесено подарунок: впорядковано місця на зупинках встановленням критого павільйону.&quot; = неправильна. Правильно: - &quot;Очільник міста виконав свій обов&quot;язок за кошти платн.податків впорядковано місця на зупинках встановленням критого павільйону&quot;))
09 Квітня 2017, 03:02
респект таліб!!!
09 Квітня 2017, 11:03
Мер доставте до кожного місця де збирають сміття ще по два баки ну невлазить весь мусор що виносять в ту тару що є . А я в свою чергу обіцяю що не буду більше згадувати вас неправильним словом проходячи біля куч мусора в місті . І не розказуйте що його привозять з іншої вулиці а мають тільки з певного будинку .Його привозять рожищани не інопланетяни і хай собі возять головне щоб по парках не викидали.
09 Квітня 2017, 11:43
Гарні зупиночки! Шкода,що завжди забувають про кінцеві зупинки.Ніби там живуть не мешканці міста.А кошти ми платимо ,як всі ,що живуть в центрі.Ми теж люди і дітки наші до шкіл добираються маршрутками,які їм часто не зупиняються,особливо взимку.
09 Квітня 2017, 21:41
А проведене освітлення по вул. Тичини Польовій Виговського Толстого це заслуга Поліщука -Міського голови Молодець
10 Квітня 2017, 03:43
&quot;Зокрема, впорядковано центральний парк, в якому розміщено дитячий майданчик...&quot; - На якому зламана дитяча гірка, а буде &quot;чп&quot; з дитиною тоді напевно і полагодять. Але за зупинки ДЯКУЮ!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024