Апеляція не допомогла завідувачці ДНЗ № 1 уникнути штрафу за адмінправопорушення

07 Квітня 2017, 17:27
6100

Апеляційний суд Волинської області визнав завідувача ДНЗ № 1 Тетяну Лесіну винною у вчиненні адміністративного правопорушення, погодившись з рішенням суду першої інстанції, що передбачало накладення штрафу в розмірі 3 400 гривень.

Про це стало відомо у п’ятницю, 7 квітня, під час розгляду справи в Апеляційному суді Волинської області.

Нагадаємо, 6 березня під час розгляду справи в Рожищенському районному суді щодо адмінправопорушення вимог закону «Про запобігання корупції» завідувачку ДНЗ № 1 визнали винною у вчиненні правопорушень пов’язаних із корупцією.

Після такої постанови Тетяна Лесіна вирішила скористатися правом апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції.

До початку розгляду адвокат Тетяни Лесіної Віталій Єлов попрохав суддю приєднати до справи тарифікаційний список працівників ДНЗ, де вказані особи сестри та сина завідувачки. Мовляв, це доводить факт, що Тетяна Лесіна підтверджувала інформацію про роботу її родичів у закладі.

Крім того, до справи просили приєднати результати розгляду подібних справ в апеляційних судах, а також допитати осіб, які, за словами Віталія Єлова, знали про те, що у ДНЗ № 1 працюють сестра та син Лесіної.

Натомість прокурор Леонід Сасюк назвав клопотання безпідставним, адже у тарифікаційних списках не вказують родинних зв’язків, а допит свідків не має сенсу. Позицію прокурора підтримав і суддя Олег Клок та відмовив у клопотанні.

Потому перейшли до розгляду справи. Адвокат Віталій Єлов зазначив, що постанова суду першої інстанції є незаконною та необґрунтованою. Зокрема, захисник зауважив, що Закон України «Про запобігання корупції» увійшов в дію з 2015 року. Натомість начальник Рожищенського відділу освіти та молоді Ігор Кузава, якого Лесіна мала би попередити про реальний конфлікт інтересів, обійняв посаду лише з 2016 року. Тобто новий керівник міг і не знати про те, що завідувач повідомляла відділ освіти про родичів-працівників, вказуючи, зокрема, ім’я сина у декларації та у тарифікаційних списках.

Окрім цього, адвокат наголосив, що законом не встановлено, у який спосіб особа повинна повідомляти керівника про реальний конфлікт інтересів.

2

У свою чергу, прокурор зауважив, що рішення суду першої інстанції – законне. За його словами, не повідомивши свого безпосереднього керівника про можливий конфлікт інтересів, Лесіна порушила вимоги статті 28 Закону України «Про запобігання корупції». А також упродовж 2015–2016 років приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів, за що повинна понести адміністративну відповідальність.

Проте Тетяна Лесіна не погодилася із висновками прокурора.

«Все базується на тому, що я не попередила Кузаву. То давайте тоді викликатимемо тих, кого попереджувала. Працювали ж люди і в 2015 році, і раніше. Якщо у мене не було того конфлікту, то з чим я мала до Кузави бігти? Перепрошую, може, я надто емоційна, але що я мала йому сказати? Чолом б’ємо, пан цар? Я нічого не порушила, а він дав папір, що звільнять з роботи, бо, виявляється, у мене є конфлікт», – апелювала Лесіна.

Вислухавши аргументи сторін, суд пішов до нарадчої кімнати. У підсумку суд вирішив задовольнити скаргу частково. Оскільки ані в протоколі про адміністративне правопорушення, ані в постанові суду першої інстанції не вказано, в якому саме порядку Лесіна повинна була поінформувати про реальний конфлікт інтересів, суд скасував постанову в частині визнання винною завідувача ДНЗ за статтею 172 і закрив провадження у справі.

Однак, матеріалами справи підтверджений факт прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів. Тому суд визнав Лесіну винною у вчиненні адміністративного правопорушення, погодившись з рішенням суду першої інстанції, що передбачало накладення штрафу в розмірі 3 400 гривень. Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

 

Коментарі
07 Квітня 2017, 21:18
Біжи Хведчачко бігом до Кузави бо може хтось інший вскочити
07 Квітня 2017, 21:20
А що хіба вже Лесіну звільнено?
07 Квітня 2017, 21:21
Невже є бог на світі! Садочок знов стане садочком, а не виправним закладом!
07 Квітня 2017, 21:59
пане кузаво невже немає нормальних людей боякщо ще хведчак туди приймете а Лесіна щеж і вихователь то вже точно садок буде притулком для випивох
07 Квітня 2017, 22:09
В Рожищах Суддя Сіліч І. Корумпований!!! Його кришує Апеляційний Суд Луцька бо в його там хтось з родичів працює Вродіби Дятько.
07 Квітня 2017, 22:12
Наскільки я зрозумів то все в межах чинного законодавства. Це слова судді. Вона вчинила адмін порушення ( за таке не звільняють)!! Це тільки штраф ) закон не забороняє її писати що вона писала. Читайте шановні уважніще.
07 Квітня 2017, 22:13
А що лесіна сілічу платила щоб її визнати винною Що тимелеш причому тут корумпований
07 Квітня 2017, 22:16
Нехай подивляця де в Судді Сіліча І.Родичі Працюють всі всудах, і нічого ніякої Корупції Немає Хай йому штраф Присудять.
07 Квітня 2017, 22:18
Садити треба аби не брали хабарів.Ато бездонна бочка ,скільки не дай все мало.
07 Квітня 2017, 22:45
Самопоміч, БРАВО!!! Давно треба було взятися за цю Лесіну. А то люди робили тільки на садік, точніше на завідувачку.
07 Квітня 2017, 22:54
На штраф зберіться. Бо той суд всім дарма не пройде.
07 Квітня 2017, 23:16
Про рішалу -Юру замітка поділась? Лесіна пригрозила і видалили? Чи він вас порішав вже?
07 Квітня 2017, 23:21
Да да читав! Я би не звиртав уваги. Дурне як і мати меле щонебудь! Сімейка адамсів
07 Квітня 2017, 23:26
Юрчик тіфтєлька слюсар,, виконував обов'язки мами зав.садочком , кузава за одне це треба гнати, а коли він вже почне на роботу ходити чи йому тільки гроші отримувати , де міська рада, де нарахування х добавками за вчений ступінь, мамчин синок а ви корупції нема , тут добре розібратись то тюрма світить
07 Квітня 2017, 23:26
Щоб ти так дихала, як Хведчачка п'є! До твого відома,Наталія Євгенівна завідувач ДНЗ№4,нормальна,порядна людина,чого про тебе не скажеш.<br/>Чим більше у людини заздрості,тим більше грязі на її язиці. Помий язика....,а то захлинешся своєю брехнею.
07 Квітня 2017, 23:35
Хведчачка нормальна баба. Але бабло качає не менше Лесіної. Хотіла той садочок прихватизувати. не вдалося... Хведчак не дарма зустрчі проводить на дачах в Нсачевичах.
07 Квітня 2017, 23:49
А що то за мутка за Хведчачку? Вона з завідуюча 4 садком! Нащо ій те гадюче лесінське кубло?вона що на двох кріслах має сидіти одна???? Подумайте про те, що плетете? Вона має своє місце. Нормальний садок з нормальними працівниками. Ще раз запитую, що за брєд про іі бажання влізти в той гадючник??? Якщо все добре склалось в 4тому??? Вона й сама мабуть в шоці від цих чуток.
07 Квітня 2017, 23:56
Хведчаки Вам піску в очі понасипали і ви нічого не бачите.
08 Квітня 2017, 00:21
Якщо такі мудрі батьки і Вам не подобається пані Лесіна,то чому не можна відкрито,на батьківських зборах висловити своє невдоволення.А так звичайно,під коментарями можна паплюжити людину. Пишіть відкритий лист на ім'я завідуюччого райво.А тпак поза очі всі такі мудрі,хоть куди.
08 Квітня 2017, 00:34
Чому видаляємо коментарі Про Корупцію В Рожыщенському Суді Там де Є Сіліч І І
08 Квітня 2017, 00:46
Мамо,не давайте ви тих хабарів,а то самі даєте,блазнюєте перед завідувачкою.І стуліть свою пельку,якщо вас все в садку влаштовує.
08 Квітня 2017, 00:57
Десь я вас всіх бачила! Нічого ви мені не зробите! Я заплачу штраф і, що далі!
08 Квітня 2017, 01:00
А що , шановна, ми маємо бачити? Чи то пак, що ви бачите, а ми ні? Пані Н.Є. Хведчак хороший керівник, добра господиня у своєму садку, не ласа до грошей, бо сама не з бідних. Весь кабінет сама собі облаштувала. Та й не тільки кабінет. Подивіться яка чистота на майданчиках, все пофарбовано. В садку казково гарно, все зі смаком, по сучасному. Та й з працівниками вона по людськи. Бувають , звичайно, різні ситуаціі, ми ж всі люди. Але наші діти ходять туди із задоволенням. Вона і з дітьми вміє себе поводити і з батьками. Крику вереску не чути.як в першому садку.Ах , так, пісок привезла в садок. Не в очі нам і дітям, а спортивний майданчик має бути ніби. Так що нехай вже іі чоловік там спокійно зустрічі проводить в Носачевичах, може нашим дітям від цього знову щось перепаде???
08 Квітня 2017, 01:34
В понеділок Гойманиха буде говорити, що суд виграла!
08 Квітня 2017, 01:43
Штраф штрафом, а рідню звільняти хто буде? Чи штраф заплатить і все залишиться як є?
08 Квітня 2017, 01:44
Скажу вам так, ніхто нікому нічого не винен.Я водила першу дитину в садок і здавала тільки на необхідне.гризли мене на зборах,але посилала я всіх і говорила все в очі.А тепер вожу 2 дитину в Луцьк і дуже задоволена .Ніяких вам кастрюль на день народження ,гуртки,з дітьми займаються нормальні вихователі. Тому якби було більше таких мам то закатали б вони свої губи .
08 Квітня 2017, 02:16
Та хай говорить , що хоче. Аби на посаду не поновили.Бо як корону знову надягне, то вже ніякий Кузава іі не зіб'є.
08 Квітня 2017, 02:41
За те, що на завідувача &quot;завели справу&quot;, начальник відділу освіти має право: або звільнити її, або виписати догану.<br/>Якщо не буде ні одного, ні іншого - сам відповідатиме перед судом. Тим більше, що прокуратура клопотатиме про те, щоб начальник щось вирішував.
08 Квітня 2017, 02:44
то може врешті решт&quot;лід тронувся, панове народні засідателі&quot;?
08 Квітня 2017, 03:03
Шановні читачі, все, що не сподобалось &quot;Район Рожище&quot; видалять напротязі 15-20 хв. Це просто помийна яма! Скільки можна обливати брудом людей! В кожного своє життя і свої потреби! Не гризіть і не сваріть громадян міста! Вже набридло!
08 Квітня 2017, 03:49
Я не думаю що Сіліч погана людина.. А лайном поливати не мішки тягати..і Наташу добре знаю з дитинства, що б вона пила то вперше чую..але тявкайте злі люди,так веселіше
08 Квітня 2017, 12:56
начальник освіти має поставати перед судоміз-за Гойман, він же теж з своїми родичами працює, то ж нехай зі своїми інтересами розбереться...
08 Квітня 2017, 13:38
Правельно! А куда казявка свої доцю подіне після закінчення вузу ? Може в інший район пошле ? Ато буде конфлікт інтересів щей який !!!
08 Квітня 2017, 13:50
Ви мабуть підлогу миєте в &quot;освіті&quot;, бо так безграмотно писати &quot;правельно&quot; замість правильно і &quot;щей&quot; пишеться окремо &quot; ще й&quot; &quot;ато&quot; замість &quot; а то&quot; може людина, яка колупалась в носі на уроках правопису.( нехай вибачать мене прибиральниці, але людина назвала себе&quot;освіта&quot;)
08 Квітня 2017, 13:58
а до чого тут доця, в нього і зараз родичі з ним працюють
08 Квітня 2017, 14:02
Оо то деж хвальона самооборона і поліція ???
08 Квітня 2017, 14:05
Не приплутуйте завідувачку ДНЗ 4, Кузаву, не чіпляйтесь за будь що аби виправдатись. ВИРОК ВИНЕСЕНО!!!
08 Квітня 2017, 14:21
В Кузави конфлікт інтересів! Звільнити з роботи і судити корупціонера!
08 Квітня 2017, 14:50
Дійсно!!!! До чого тут начальник райво? До чого тут полоскати завідувачку з четвертого садочка?????? Якщо мова іде за певну особу. Що наварила, те нехай і ість. Все до цього йшло. Та люди добрі! Ні теперішні , ні колишні завідувачки усіх решта садків такого не творили і не творять! Що б вона сама не писала, не кричала ім в очі, як би не ображала : старими, недоумками, лесбіянками; навіть попри весь цей бруд вона перескочила усіх!
09 Квітня 2017, 12:40
Кузява в регіонах був, але це вже політика та інша справа.
10 Квітня 2017, 13:32
Схаменіться, будьте люди, бо лихо Вам буде.<br/>Наступає ВЕЛИКДЕНЬ. Всіх з наступаючим святом!!!!!!!!!!!!!!!
11 Квітня 2017, 15:42
а от цiкаво,коли вже хтось вiзьметься за бурого i його команду,невже нема за що???
12 Квітня 2017, 00:13
А хто пані великій завідувачці ноги переламав? Доскакалася вже? В гіпсі на костилях шкандибає!
12 Квітня 2017, 13:22
Догану лесіній писати ніхто не буде бо вже така є а от що буде далі побачимо а тут або звільняти її бо працівників не має підстав підуть до суду іїх працівників звільняє завідувачка а вона відсторонена і мабуть більше працюватиїй на цій посаді не дозволять але це не нам з вами шановні вирішувати
13 Квітня 2017, 10:30
Вона знайде якусь лазійку) не дарма на лікарняному) з пів року похворіє, а за той час щось придумає 100%
13 Квітня 2017, 19:58
треба лікарню перевірити чи справді є той перелом чи може як в Брильянтова Рука Очнулсся гипс
17 Квітня 2017, 14:26
В мене дитина на даний час не ходить в садочок №1 , тому що вихователька вдарила мою дитину. Їй нічого не буде бо вона сестра завідуючої (Майструк Вікторія). З тими садіками взагалі бардак попереду літо вони гоуються вже щоб літо закрити садікі. Як здаватись баблом то з батьків, а літом всі на відпустку. Ми цього року поступим та хай тільки закриють садіки дітей приведем в адміністрацію ізалишим глядіти, а самі підем на роботу.Наша РДА та садікі №1, №2, №3, №4 - це наша місцева банда.ПОкі ми батькі будим підтримувати нічо не змінеця Давайте об'єднаємся батькі проти їх.
17 Квітня 2017, 15:46
І моя дитина постійно жалується на вихователя, ми теж ходим до Майструк Вікторії. В садік зі слізьми, за одяг тузає вихователька і ще багато іншого. Вже досить цього знущання над дітьми. Ведеш дитину в садік і думаєш як вона пробуде цілий день в тій групі.
19 Квітня 2017, 10:38
Шановні мами! Якщо це дійсно правда( а це правда ) то ви маєте негайно писати скаргу у райво, причому самому Кузаві особисто в руки, на прийомі у нього, щоб ваш папірець не пішов у смітник( таке там вже траплялось). І паралельно у прокуратуру! Негайно! Не калічте своіх діток! Бо сьогодні знущаються з них, беззахисних, які не можуть дати ради дорослій людині, а завтра, нажаль вони виростають з порушеною психікою і не можуть дати ради своім діткам, бо модель виховання ( з биттям і тузанням) уже заклалась у іхній голівці! Тому прошу вас, як мама маму, не зволікайте!!!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024