Спортсмени з Рожища побували на кваліфікаційному семінарі з таеквон-до

07 Квітня 2017, 07:30
1531

Минулих вихідних у Луцьку відбувся кваліфікаційний семінар для вихованців Волинської федерації таеквон-до (ITF). Участь у ньому взяли представники п’яти груп з Луцька, також приїхали спортсмени з Нововолинська та Рожища. Проводив семінар керівник волинської федерації таеквон-до Олександр Кінах (IV дан). Пише Вісник&К.

Особливо слід відзначити двох учасників заходу – Максима Урина та Мілана Крайвановича, які кваліфікувалися на чорні пояси (І-й дан).

– У більшості людей таеквон-до, та й інші східні дисципліни, асоціюються лише з єдиноборствами, однак це, у першу чергу, філософія життя, і лише потім, єдиноборство, адже спортсменам, щоб досягнути високого рівня, окрім фізичних вправ потрібно опанувати теоретичний матеріал, багато чого запозиченого з інших видів спорту, – розповідає Олександр Кінах.

Зокрема, під час нинішнього семінару, претенденти на чорний пояс продемонстрували чудову стрибкову техніку (наносили удари, перестрибуючи перепони), ламали дошки руками і ногами, виконували тулі (комплекс вправ – бій з невидимим супротивником), також вправлялися у прийомах самооборони (щось на зразок рукопашного бою).

Отже одночасно були й бійцями, й легкоталетами, і спецназівцями. А головне продемонстрували витривалість та наполегливість на шляху до результату. Адже кожен із них віддав таеквон-до по 9 років життя, І Максим Урин, і Мілан Крайванович успішно пройшли випробування, й тепер очікують на підтверджуючі сертифікати із Кореї.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39