Куди рожищанам звернутися по безплатну правову допомогу

29 Жовтня 2015, 11:55
1557

З 2013 року в Україні діє безоплатна вторинна правова допомога у кримінальних справах. А з 1 липня 2015-го малозабезпечені й інші вразливі верстви населення можуть безкоштовно отримати послуги адвоката у цивільних і адміністративних справах.

Для цього на  Волині створено три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги: у Луцьку, Ковелі та Володимирі-Волинському. Правову допомогу тут надають усім, та особлива увага до малозабезпечених громадян, учасників АТО і сімей загиблих бійців. Звернутися сюди можуть громадяни, які не мають можливості оплатити послуги юристів. Про це інформує Олег Пасько, начальник Головного управління юстиції в області.

Рожищенський район, разом із Ківерцівським і Луцьким, закріплений за Луцьким центром НБВПД, що на вулиці Ковельській, 13 в обласному центрі. Тож саме туди жителі району можуть звертатися для отримання безоплатної правової допомоги.

Її надання передбачає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Потрібно просто прийти в місцевий центр і подати документи. Після чого людину реєструють і вона безкоштовно отримує адвоката, який не лише проконсультує, але й стане її захисником у судових спорах.

Крім того, при районному управлінні юстиції створене й успішно працює громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги. Сюди також можуть звернутися громадяни, і спеціалісти нададуть їм кваліфіковану правову допомогу.

Докладніше про безоплатну правову допомогу і необхідні для її отримання документи читайте у статті

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024