Рожищани у числі переможців на Міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі «Соняшник»

04 Квітня 2017, 12:30
3155

Вихованці Рожищенської районної дитячої музичної школи здобули почесну другу премію на фесті у столиці.

У Києві за підтримки Міністерства культури України та благодійного фонду «Соняшник» проходив однойменний Міжнародний дитячий фестиваль-конкурс, метою проведення якого є ознайомлення представників різних міст із розмаїттям культурного скарбу України, створення для дітей та молоді можливості творчого спілкування, розкриття нових талантів, популяризація сучасної української пісні та музики. Пише ІА «Волинські новини».


Це багатожанровий конкурс, у якому брали участь танцювальні колективи, вокальні ансамблі, виконавці розмовного жанру і, звісно, інструменталісти. Серед 160 заявлених учасників свої музичні здібності демонстрували й вихованці Рожищенської районної дитячої музичної школи, гітаристи Олег Гнатюк та Андрій Копюк, які навчаються премудростям мистецтва гри на гітарі у викладача Світлани Семенюк.

Учень Рожищенського НВК № 4 дванадцятирічний Андрій Копюк чотири роки освоює музичну грамоту. Здібний, ініціативний, наполегливий, він уже неодноразово виступав на великій сцені, займав призові місця на конкурсах у Києві, Львові, Івано-Франківську. Чотирнадцятирічний Олег Гнатюк займається лише три роки. За цей час був фінансистом на кількох конкурсах. Та виступ на столичній сцені був для хлопця дебютним.

Дует гітаристів у складі Олега Гнатюка та Андрія Копюка виконав обробку Олександра Зубченка «Сальвадор». Глядачі нагородили єдиних представників Волині гучними аплодисментами. А журі конкурсу, до складу якого сходили провідні спеціалісти, авторитетні фахівці у сферах музики, хореографії, вокального жанру, видатні діячі культури та мистецтв України, гідно оцінили виконавські здібності рожищенських гітаристів та віддали їм почесну другу премію.

Щасливі та радісні поверталися юні музиканти додому, обговорюючи нові можливості своєї участі у мистецьких конкурсах такого рівня.

- Ця поїздка засвідчила хороший рівень майстерності моїх вихованців, додала переконання хлопцям, що перемагають лише кращі, тому необхідно наполегливо займатись у майбутньому, і віри батькам у те, що їхнє бажання розвивати творчі здібності дітей (що не обходиться без фінансової підтримки) є виправданими, - говорить Світлана Семенюк. – Бо кожен новий конкурс, кожна наступна перемога – це шанс оцінити свої здібності, повірити у власні сили і не здаватися, а прагнути до вдосконалення, до підвищення майстерності. Бо перемог без напруженої праці не буває.

 

Коментарі
07 Квітня 2017, 00:50
Молодці!! Кропітка праця завжди винагороджується, успіху викладачу і діткам в майбутніх звершеннях!
07 Квітня 2017, 00:51
Молодці!!!!
07 Квітня 2017, 18:17
А чого ці хлопчики не виступали на звітному концерті??????????
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024