Фінансову допомогу власникам Карти поляка не надаватимуть

02 Квітня 2017, 14:40
1990

Міністерство внутрішніх справ та адміністрації РП призупинило розгляд документів про надання фінансової допомоги власникам Карти Поляка, які оселяються в Польщі.

Про це повідомляє Монітор Волинський з покликанням на «Бюлетень публічної інформації» польського МВС.

Згідно із законом про Карту поляка, міністр внутрішніх справ контролює використання ліміту коштів, запланованих у бюджеті на виплату фінансової допомоги власникам Карти Поляка, які оселяються в Польщі.


Виплата фінансової допомоги здійснюється з резерву бюджету держави. На 2017 р. у рамках резерву «Кошти на реалізацію завдань, передбачених законом про Карту поляка» на таку допомогу заплановано 30 млн злотих.


Відповідно до п. 2 ст. 24c закону про Карту поляка, у випадку, якщо загальна сума, потрібна для задоволення поданих заяв у поточному році, становитиме 75 % коштів, запланованих у бюджеті для виплати фінансової допомоги, міністр внутрішніх справ повинен повідомити в «Бюлетені публічної інформації» про призупинення розгляду прохань про надання фінансової допомоги з виплатою в поточному році. Воєводи призупиняють розгляд заяв до моменту, коли в бюджеті з’являться кошти на виплату допомоги.


Згідно з інформацією, яку воєводські органи влади передали до МВС, 75 % квоти, запланованої у бюджеті на виплату фінансової допомоги, досягнуто 27 березня 2017 р.


З огляду на це, від 30 березня призупинено розгляд заяв про надання фінансової допомоги власникам Карти поляка, які оселяються на території Польщі. Відновлять його тоді, коли в бюджеті з’являться відповідні кошти.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39