Рожище: зібрали чергову допомогу воякам

01 Квітня 2017, 17:10
6658

Нещодавно студенти Рожищенського коледжу ЛНУВМ та БТ ім. С. З. Гжицького надали волонтерську допомогу бійцям взводу «Світязь», які захищають кордони нашої України.

Завідувач відділенням ветеринарної медицини Ольга Карпюк зазначила, що попередньо у коледжі був проведений благодійний ярмарок, на якому збирали кошти військовим. На ньому були представлені смаколики, приготовлені студентами. Зокрема, кекси, млинці, бутерброди, печиво, вафлі, булочки, торти, пироги та ін. Продавали навіть молоко, консервацію та варення. Одна з груп також організували безпрограшну лотерею.





З допомогою ярмарку зібрали 3 тисячі 800 гривень. За ці кошти студенти на чолі з Ольгою Ростиславівною придбали продукти: мішок цукру, сітку капусти, моркви, олію, 3 ящики печива, цукерки, каву, чай і яблука.





На запрошення коледжу волонтерську допомогу приїхали забрати чотири бійця підрозділу «Світязь».

На початку зустрічі вони розповіли студентам трохи про підрозділ, і що таке для них патріотизм.

«Підрозділ «Світязь» був створений у 2014 році в червні. Усі були добровольцями. Пройшов цей підрозділ Іловайськ, Дебальцевський плацдарм. На жаль, ми маємо й втрати. Сім хлопців залишили свої життя на Донбаській землі. Всіх їх пам’ятаємо і сумуємо.




Тарас Шевченко якось казав, що українці діляться на свинопасів, гречкосіїв і козаків. Може, так і є. Хтось із нас вирощує хліб, хтось – пасе свиней, а хтось – захищає Батьківщину. Тому якщо не всі воюють, то нічого страшного тут немає. Одні воюватимуть за державу, а інші допомагатимуть фронту, без цього теж ніяк», – розповів заступник командира взводу Ігор Дрючан.


Ігор Гаврилович сказав хлопцям, аби вони себе морально готували до того, що якщо «хочемо мати свою державу Україну, то потрібно її захищати, адже завжди є той, хто хоче забрати нашу землю. Бо як заберуть, то де нам жити? На чужині ми нікому не потрібні».

На завершення зустрічі бійці наголосили, щоб студенти тягнулися один до одного, допомагали один одному і піднімали з колін нашу державу.




Ольга Карпюк подякувала хлопцям і дівчатам, які активно готувалися до ярмарку, і подякувала військовослужбовцям за те, що виділили для них трохи часу, який могли б провести з рідними.

Директор коледжу Леся Недопад побажала бійцям, аби війна чим швидше закінчилась, і вони повернулися додому, до своїх сімей. Виголосила слова подяки за те, що вони захищають мирних жителів країни. А атовці в свою чергу подякували за підтримку.




 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024