У рожищенській бібліотеці вшанували поета Бориса Олійника

28 Жовтня 2015, 16:26
3417

«Я тим уже боржник, що українець зроду» - саме під такою назвою в Рожищенській бібліотеці для дорослих на черговому засіданні літературно-мистецької вітальні «Світ прекрасного» пройшов захід, приурочений 80-літтю з дня народження видатного українського поета, журналіста, державного та громадського діяча, лауреата багатьох державних премій, Героя України, поета Бориса Олійника. Гостями свята були студенти Рожищенського коледжу Львівської академії ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького.


Ведучі - Неоніла Антонюк та Галина Корнійчук розповіли яскраві факти з біографії поета та раз-по-раз запрошували присутніх переглянути відеофрагменти з його творчого життя.

— Кажуть, поети потрібні навіть тоді, коли потреби в них немає, — говорила Неоніла Антонюк. — Сьогодні, коли, здається, все продається і купується, а на людській нужді та біді вибудовуються всілякі меткі прогнози, чесне, мудре, мужнє слово потрібне як ніколи.


Борис Олійник — безумовно, унікальна постать в українській культурі, політиці та філософії, один з найбільших поетів другої половини ХХ століття. Це поет, який почав писати в шістдесяті роки минулого століття, коли над жорстоким режимом сталінщини задзвеніло хрущовським потеплінням, і суспільство жадало добра і краси, нового живого слова, духовного злету й свободи. Написав Борис Олійник понад 20 поетичних збірок, серед яких «Двадцятий вал», «Вибір», «Відлуння», «На лінії тиші», «Рух», «Гора», «У дзеркалі слова», «Міра», «Трубить трубіж», «Таємна вечеря», «Знак» та інші. Не оминув життєвий шлях видатного поета і волинської землі. Свого часу, навчаючись в однову з київських вишів, він проходив практику в редакції газети «Радянська Волинь», де, крім репортажів, публікував і власні вірші.


Душевно та лірично декламувала вірші Бориса Олійника керівник народного аматорського театру при РД «Просвіта» Наталія Марценюк, а бібліотекар Любов Плохотюк представила студентам книжкову виставку «Поет… Він і є поет».


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024