Які продукти покращують пам'ять
Жодних фантазій і чиста фізіологія: для ефективнішого функціонування мозку йому необхідний певний перелік вітамінів та мікроелементів, які сприяють відновленню нервових клітин.
Про це повідомляє сайт Трибуна.
1. Антиоксиданти – нейтралізують дію вільних радикалів, які утворюються в організмі і здатні пошкоджувати деякі клітини.
2. Жирні кислоти – людським організмом не синтезуються. Тому треба вживати продукти в яких вони є. Так, джерело Омега-3 жирних кислот – жирна морська риба.
3. Вітаміни В12 та В6, фолієва кислота – захищають нервові клітини від пошкоджень. Холін, один з елементів даної групи, у достатній кількості є в яйцях та молоці. Тобто, дієта для покращення пам’яті точно повинна включати в себе ці продукти.
4. Залізо – його вживання підвищує розумову активність.
Також вчені довели, що зневоднення мозку призводить до посиленого синтезу кортизола, який пам’ять якраз погіршує. Тобто, пити достатньо — правило кожного дня.
Інфографіка Рузанни Давітян
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром