«Я вам скажу, що ви будете дуже здивовані рішенням суду…», – адвокат Сергія Горбача.

31 Березня 2017, 15:20
7622

У середу, 29 березня, в Луцькому міськрайонному суді слухалася справа необраного директора Рожищенського РД «Просвіта» Сергія Горбача проти голови Рожищенської районної ради Андрія Музики.

Нагадаємо, Сергій Горбач, працює на посаді керівника народного аматорського гурту народної музики «Любо» в РД «Просвіта».

Коли в районі був оголошений конкурс на посаду директора Районного дому «Просвіта», Сергій Васильович подав і свою кандидатуру. Навіть пройшов відбір, де за Горбача Сергія Васильовича віддали свій голос 6 членів комісії, 1 – «утримався», 2 – «проти». Таким чином за результатами голосування переміг Сергій Горбач.

Проте, як зазначив голова конкурсної комісії Сергій Дунець, що ці результати до 13 лютого повинні винести на сесію районної ради, аби депутати сказали своє вирішальне слово.

Депутати своє слово сказали на сесії райради 9 лютого, проте не на користь Сергія Васильовича.

Тож Сергій Горбач, вирішив шукати правди у «Феміди», подавши позов на голову Рожищенської райради Андрія Музику, про визнання бездіяльності посадової особи органу місцевого самоврядування неправомірною та зобов'язання вчинити певні дії. Словом, Сергій Васильович не визнає результати голосування депутатів.

Позивач та його адвокат Ігор Московець просять суд визнати дії голови райради неправомірними та зобов’язати його видати розпорядження про призначення Сергія Горбача директором РД «Просвіти» укласти контракт за результатами конкурсу від 26 січня 2017 року, згідно протоколу № 2.

До початку розгляду справи по суті адвокат зробив заяву про збільшення позивних вимог: якщо судове рішення виграє позивач, то сторона відповідача змушена сплатити судові витрати та гонорар за надану правову допомогу.

Позивач та його адвокат вважають, що Андрій Музика може заподіяти шкоду Сергію Горбачу та протиправно призначити на посаду директора РД «Просвіти» іншу особу та укласти з нею контракт, оскільки новий конкурс з цього приводу вже оголошений і розпочинається 31 березня 2017 року.

Андрій Євгенович заперечив проти даного клопотання та зазначив, що клопотальник плутає повноваження районної ради і посадової особи, в даному випадку голови райради. Оскільки повноваження щодо виборчого конкурсу належить до компетенції колегіального органу районної ради.

Черговий конкурс, за словами посадовця, оголошено рішенням сесії райради, і голова не має змоги нічого вчиняти, окрім виконувати їх рішення.

У свою чергу очільник районної ради уточнив у Сергія Горбача, чи був він ознайомлений з процедурою призначення директора комунальної установи РД «Просвіта», на що отримав ствердну відповідь. Не заперечував Сергій Васильович, що був присутній на сесії райради, яка розглядала його питання 9 лютого, де виступив перед депутатами та на той час не мав нічого проти цієї процедури.


«Позовна заява Сергія Горбача не відповідає дійсності з наступних причин: РД «Просвіта» належить до спільної власності районної ради, а тому відповідно ст. 143 Конституції України п. 20 ч. 1 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування» відноситься до виключної компетенції Рожищенської райради, а не голови райради, - пояснив Андрій Музика. - Повноваження очільника райради окремим розділом виписані в ст. 55 згаданого закону. Отже, райрада це колегіальний орган і відповідно свою діяльність здійснює через сесії чи засідання постійних комісій. Власне, голова райради обмежений ст. 55, крім того, написано, що може видавати розпорядження в своїй компетенції. Закон «Про культуру» не надає такого права голові райради. Навіть розпорядження про оголошення конкурсу не видаються самовільно головою райради, а з рекомендації постійних комісій і обов’язково з наступним затвердженням на сесії райради. Тобто ще раз підтверджується колегіальність в прийнятті цього рішення. Призначення керівників комунальних установ це є прерогатива і виключна компетенція райради, яка належить, крім того, ще й до суто сесійних питань. По іншому ці питання, призначення керівників комунальних установ, не можуть розглядатися, лише на пленарному засіданні. Тобто тут не йде мова про розпорядження. На пленарному засіданні дане питання розглядали, шляхом таємного голосування депутати не ухвалили даний проект рішення, і позивач не був призначений».

За словами Андрія Євгеновича, лише після погодження депутатами кандидатури, в рішенні виписується доручити голові райради видати розпорядження та заключити контракт.

Крім того Андрій Євгенович нагадав Закон України «Про місцеве самоврядування», який визначає процедуру призначення керівника виключно комунального закладу. Аналогічну позицію викладено в спільному листі від 27.11.15 р. Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування, української асоціації районних та обласних рад, Всеукраїнської асоціаціації органів місцевого самоврядування асоціації міст України, Всеукраїнських асоціацій сільських і селищних рад, де чітко вказано, що спеціальним законом, який відповідно до Конституції України визначає систему гарантії місцевого самоврядування в Україні, засади по організації та діяльності правового статусу і відповідальності органів та посадових осіб місцевого самоврядування є закон України «Про місцеве самоврядування».


Заслухавши дві сторони, головуючий суддя Андрій Подзіров розгляд справи переніс на 12 квітня.

Під стінами Луцького міськрайонного суду ще довго точилися розмови між двома сторонами судового процесу. Підтримати очільника Рожищенської районної ради приїхали депутати. Саме тут пролунала фраза адвоката Сергія Горбача: «Я вам скажу, що ви будете здивовані рішенням суду…», який намагався довести присутнім, що Сергій Горбач має право займати посаду директора РД «Просвіта», незважаючи на те, що депутати були проти.

Тому, чи здивує суд громаду Рожища знатимемо 12 квітня.


1


 

Коментарі
31 Березня 2017, 18:28
Танька не може змиритися, що її бойфренд не поважний керівник, а лише співак. А вона ж - начальниця!
31 Березня 2017, 18:36
Горбач десь вже уху їв!? Він, що справді думає що та кишенькова комісія зібрана Гайворонською, може замінити депутатів райради?Його адвокат, Ігор Московець, взагалі його за лоха тримає.) Клоун є клоун.
31 Березня 2017, 18:38
Ото ж вкачалася культура району, одна начальниця що варта - пройшла крим і рим, партію регіонів, суди і таки свого доконала - поновили. Ще залишився заключний акорд - Горбача втулити керівником Просвіти. І настане повний ... (щастя). А що їм думка громади, рішення сесії, вона сама рішає з подружкою... (теж відома керовніца).
31 Березня 2017, 18:40
На фото одні культурні люди Рожищенського району. Заслужені працівники культури, які не так давно були заслуженими працівниками освіти району, водили за руку Тоньку Клімчучку. Правильно що судиться, а то роблять з директора клубу політичну посаду. Смішно...
31 Березня 2017, 19:06
Ей "КУЛЬТУРНІ"! Немає чим зайнятися, то краще в парку біля річки Стир порядок наведіть. Смітник встановіть, а то не бачите, що під носом твориться. Сто метрів від міської ради та адміністрації. Бардак. Ще Алієв царство йому небесне, як зробив порядок, то ніхто більш нічим там і не займається. А брешу зараз "Буруля" поставить намет та буде "півко" продавати, і не тільки. А за те, щоб зробити в парку порядок ...... Ділкі на словах.
31 Березня 2017, 19:31
Горбач директором,смішно.Почнуть із своєю ,,кральою'' робити і відгребати гроші по повній.Кинула дура такого хорошого чоловіка і господаря.Але слабість на передок робить своє.Горбач толковий ніби хлопака але дуже наглий,посада на директора зовсім не для нього.Нащо він туди преться якщо на концертах і корпоративах і весіллях може заробити більше.крісло,крісло і ще раз крісло.
31 Березня 2017, 19:31
По всіх канонах жанру депутат має бути високоосвіченою, моральною, культурною, грамотною, толерантною, справедливою, обізнаною людиною. Ти, депутате, на це не тягнеш... Твій допис "... Ото ж вкачалася культура району, одна начальниця що варта - пройшла крим і рим, партію регіонів, суди і таки свого доконала - поновили. Ще залишився заключний акорд - Горбача втулити керівником Просвіти. І настане повний ... (щастя). А що їм думка громади, рішення сесії, вона сама рішає з подружкою... (теж відома керовніца)... ) тягне, як мінімум, на анонімний допис злої і підлої людини. Не знаю як до тебе звертатись на ім"я, але знай - не все так погано і так страшно було та й є як ти це собі уявляєш чи тут пишеш. Так, звісно, є претензії до усіх тих персонажів, про яких ти згадуєш із злобою, але повір, депутате, до тебе може бути ще більше. Не суди по кому подзвін - він по тобі!..
31 Березня 2017, 19:42
а той горбач знову буде браконьєрством займатися? нехай бере з собою в пару потапчука і ставлять сітки.
31 Березня 2017, 20:00
Таню, не накручуй. Теж мені політика, просто всіх в район (і громадських і політичних діячів в т. ч.) і дістала ваша наглість, бажання зубами (чи іншими органами) вигризати бажане, не дивлячись ні на що. Ваше кредо "і наплювати, що там після нас" багатьох не задовільняє..
31 Березня 2017, 20:11
Я не вірю в колективну мудрість неосвічених індивідів. (Карлейль Томас)
31 Березня 2017, 20:14
Це ж не Горбач воює за посаду,а Танька.з часом він сам зрозуміє,що вона йому цим тільки нашкодить,хоч Горбач сам по собі не погана людина,тільки став маріонеткою в руках тої кукловодки.безподобний співак,пішов би іншою стежкою і був би дійсно Чоловіком,а так і він з під тої спідниці вже боїться виглянути без її вказівки...Пропаде.
31 Березня 2017, 20:38
О так, ваш допис - зразок толерантності та освіченості! А по суті - правда буває і не приємною (злою), і в дописі "Депутата" вона присутня. І про "канони жанру" - незнайомій людині не прийнято "тикати", хіба ви дуже злі і не можете опанувати емоцій. А ваше імя "До депутата"? - це про анонімність.
31 Березня 2017, 20:41
Доволі влучно про ту конкурсну комісію, котра рекомендувала Горбача!
31 Березня 2017, 21:26
Наглота ще має совість судитися сам прекрасно знає як він пройшовся по комісії. А чесно він не може стати директором і знову до філюка погнали з новосадихою
31 Березня 2017, 21:31
ПОСЛАТИ ЇХ ДАЛЕКО А ЦЕ Н,,,,,,,,,,,,УЙ І СУДИДИСЯ АЖ ДО КАСАЦІЇ БО РОЗДЕРИБАНЯТЬ КУЛЬТУРУ
31 Березня 2017, 21:54
Депутати послали його далеко а він думає що все проковтнеться як комісією як з танькою. А Гайворонській потрібні такі 2 чиперадла
31 Березня 2017, 22:08
Старий Добровольський "лже патріот" на суді був? Рік тому плював в лице Грбачу він не встигав витиратися Тоді Горбач поняв, що то за Добровольські хотів накивати пятами - не вийшло! Дід добре знає що на неї вже собака не підніме ноги і не зробить чогось... тобо не ( висцеться) Всякими способами тримають.. а в нього син росте де ваша совість зміїнне кодло Добровольтських? На вашій совісті смерть Савочкіної - ви не боїтеся Божого суду? до такого суду вас всіх, всіх. А він неодмінно прийде.
31 Березня 2017, 22:23
<p>Стара Добровольська , сидить щодня на хаті- маліні варить йому їсти. Петро навіть не здогадується , що Горбач і старій коханця привозив з Луцька.</p>
31 Березня 2017, 22:41
Ви ще смієте тут Бога згадувати так ви самі тут від своє їжовчі утопитеся. Ви тільки і вмієте гадити позаочі. А Бог дійсно палкою не приходить бити. Задумайтесь і схаменіться, бо те що перед людиною тайно то перед Богом явно.
31 Березня 2017, 22:47
Ото завурушилося зміїне кодло, що наступили на хвіст гаддю? Думали що все у вас у руках і будете світом як хотіти так і крутити, а все скидати на колегіальну не свідомість. Молодець Сергій треба їх вже ставити на місце в правовому колі.
31 Березня 2017, 23:14
Тетяно, припини істерику. "Правове коло" - це щось цікаве, можливо мало бути "поле". А "коло" більше пасує до кола подруг, організованого Савчуком, і пропхнупого в РДА?
31 Березня 2017, 23:31
Яке ви право маєте лізти у чужі сімї або родини? Розберайтеся у своїх. У своїх очах колоди не бачите, а в чужому оці хоче скалки виймати, Ганьба, а що суд прийде то неодмінно до всіх.
31 Березня 2017, 23:37
Ніколи не буде добра коли вулиця буде керувати. Є норми закону і треба їх дотримуватися, я підтримую Сергія. А цим хто пише весь цей бруд хочу сказати , ви колотите гівно у своїх ротах , воно у вас і залишиться , а до них воно не долетить.
31 Березня 2017, 23:47
Собакі брешуть , а КАРАВАН ІДЕ.
01 Квітня 2017, 00:02
я підтримую повністю Сергія...Молодець. А Музику наказати за наклеп
01 Квітня 2017, 00:05
Горбачі з поконвіку судяться - це їхнє хобі Танюшка ти всетаки зверху. Тримайся щоб не впала.
01 Квітня 2017, 00:31
Все правильно, вулиця не повинна керувати, але влада в такому антинародному вигляді, як Гайворонська, Новосад і тому подібне повинні дотримуватись принципів законності а не принципів кумівства, коханців, співмешканців, йо...ів, коханок і т.п.
01 Квітня 2017, 00:39
ЗГАДАЙТЕ ЯК ЦЕЙ МУЗИКА ПРОЛІЗ ЗНОВ НА СВОЮ ПОСАДУ ---З ДОПОМОГОЮ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ І ДОГОВОРНЯКУ ....А РАЙОНА РАДА ЦЕ СТАДО ----БАРА......ІВ ЯКІ НАВІТЬ ЖИТЕЛІВ І СЕЛЯН РАЙОНУ НЕМОЖУТЬ ЗАХИСТИТИ ВІД ЗЛОЧИНОЇ ВЛАДИ ЖИДІВ І МАГНАТІВ ЯКІ ТІЛЬКІ ПРИЙМАЮТЬ НОВІ ПОДАТКІ І ПРОЦЕНТИ ЗА ОРЕНДУ ЗЕМЛІ......ЦІ ГОРЕ ДЕПУТАТИ---ПРИСТУСОВАНЦІ ПІД ЛЮБИЙ КОЛІР І ВЛАДУ ГРОШЕЙ І ДОГОВАРНЯКІВ СВІЙ АБО ЧУЖИЙ----НІЧОГО НЕМІНЯЄЦЯ ПРИ ВЛАДІ НА РІЗНИХ РІВНЯХ ОДНА НАВОЛОЧ І ПРИСТОСУВАНЦІ...
01 Квітня 2017, 00:40
Скільки коштує справа в цьому суді? А то мені теж треба дещо порішати.
01 Квітня 2017, 00:51
Я точно не в курсі, з суддею Тетяна розраховувалась, але напевно не багато, бо приїхала дуже задоволена
01 Квітня 2017, 01:57
Ото вже хоче бути директором що аж судиться . Цирк поїхав а клоуни поки ще залишилися. Вона лізла на посаду і вдень і вночі і він чудачок-дурачок преться.
01 Квітня 2017, 03:08
підтримую 100%, стара і мала Добровольські ішли і ідуть по трупах. Савчук вибив в області гроші на культуру Рожищ, щоб зробити відкат потрібен надійний керівник.Романючка на різні афери не піде. Новосадиха надає премії своїм окремим працівникам, а ті відкрито віддають свою премію назад Новосадисі.НА ЩО ДИВИТЬСЯ ПРОКУРАТУРА?Заїли Юлю Савочкіну, стара Добровольська гавкала як собака до Юлі. І ще хочуть правду знайти в суді?. Не все можна купити, а особливо совість, якщо вона в них є.
01 Квітня 2017, 03:16
А з Горбача директора. Невже мало з Тані начаСАльника? Невже можна допустити, щоб ця парочка роздерибанила культуру до решти? Таня має практику, хай би поділилася з народом напрацюваннями в системі преміювання. Як нараховуються тисячні премії підлеглим і вони покірно несуть їх начальниці. І мовчать. І Феміда сліпа.
01 Квітня 2017, 03:22
От ви тут Музику поносите, а для чого? Може він і не є взірцем порядності, але порівняно з Тетяною - мала дитина. Писати їй похвальні коментарі можуть лише ті хто віддає їй гроші в конвертах, або дуже наївні люди. Жоден хто мав справу з цією дамочкою не скаже доброго слова про неї.
01 Квітня 2017, 09:54
а Горбач це той що був головою райдержадміністрації років 4-5 назад так?
01 Квітня 2017, 10:41
Всі коментарі вже ваші не актуальні Є нові кандидатури подані на конкурс Конкурсанти тримайтеся. Добровольським зїсти не дайтеся. Ми Вами.
01 Квітня 2017, 10:59
люди а де кращі кандидати.Теперішня коливом пахне а інтриги плете цей хоч співає
01 Квітня 2017, 11:42
Директор має своі посадові обовязки де немає хоч співає а ти дивися бо саме запахнеш
01 Квітня 2017, 12:11
ти чудо в пірях коли ти бачило будь-який концерт в бк просто іншого кандидата не бачу ти скоро нинішнього директора будеш під руку водити на роботу
01 Квітня 2017, 12:14
дайте спокій горбачу коли хоче хай керує може хтось хоче свого коханця то видвигайте
01 Квітня 2017, 13:48
Гнати цю швайку праніків з району .Депутати йому бач не догодили.А чого дзвонив дудка до депутатів? і татька випрошувала підтримати сітожку? То в чому справа?
01 Квітня 2017, 13:55
За 2 дні до сесіі дзвонив сірожка до невідомого і казав що йому не вистачає лише 2 депутатські голоси.А суд вони планували на запасний варіант.
01 Квітня 2017, 14:43
люди чого ви прицепились до горбача а на рахунок Таньки то кажуть кому шкода моєї п.... підстав свій рот
01 Квітня 2017, 14:47
згідний чув музика конфліктує з танькою особисто чого причепились до цієї посади
01 Квітня 2017, 20:01
Що це за суд в якійсь конурі і звідки адвокат Горбача знає чим закінчиться суд ???
01 Квітня 2017, 20:35
тГосподи зглянься явм чвою волю щоб ті танки горбачі та ім подібні отримали свое. Вони страшні люди Депутати не здавайтеся гніть свою лінію до кінця і ви Андрій Евгенович тримайтеся
01 Квітня 2017, 20:55
насправді танька солить музиці а нам пересічним що поганого зробила дивно як він не посадив туди свою людину ох як хочеться і чухається а про премії знаєм віє від рай ради а вона камінь баба не піддавайся
01 Квітня 2017, 21:46
Нова комісія вибере ще одного директора, тоді що з Горбачом? Він покине Таньку і поїде до Луцька чи може в АТО? Він ПАТРІОТ! ЧИ в Верховний суд? Сара стала вже як те печенне яблуко з тої гризоти.. Лізла Валька по драбині та й упала там де свині, Вальку свині чуть не з'їли але розум десь поділи. Ха ха ха.ха .!
01 Квітня 2017, 22:31
От, що пересічна ви, то вже пересічна. Що Танька поганого зробила? Дійсно, нічого... Але, не забуваймо, що вона держслужбовець! Тобто має бути наділена мінімальними високоморальними якостями. Але цього нема і близько. Вона завжди в центрі скандалу! От хто ще з держслужбовців викликає таку хвилю обурення? Ніхто!!! А потім кажете чого держава така, а тому, що вже на найнижчих щаблях державного управління дозволяєте отаким Танькам виробляти те що їм в голову стрелить. От хоче вона щоб Горбач був директором і все! І комісія була ручна ( подумати!!! Свинарка з Ясенівки вирішувала, хто має очолити Просвіту) І Філюка вона знає, і Савчука має. А ви снлюні розпустили: Музиці вона щось зробила... Та Музика в цій ситуації правий, як ніколи! А ви, як не знаєте, то не лізьте зі своїми примітивними висновками!
02 Квітня 2017, 00:20
і що я знаю Філюка а що ж вона зробила ну спить з ким хоче ви теж це робите я знаю .а Музика в чому правий в них конфлікт а Ви слюні розпустили то хай має кого хоче це звичайна тварина заздрість.Ох ця жаба душить ви ж нічого не можете лише строчити
02 Квітня 2017, 00:34
Де в мому коментарі написано, що про те хто з ким спить? Якщо у вас загострення весняного недотраху? Я сказав, що ця людина, як держслужбовець - непорядна. Непорядно прийшла на посаду, непорядно себе поводить з людьми (про це говорять багато фактів, але нехочеться вписувати в ці коменти нові прізвища), непорядно протягує Горбача на посаду.
02 Квітня 2017, 01:34
Краще Горбач в АТО хай шурує а не за посаду судиться .
02 Квітня 2017, 11:16
Його вигнали з інституту, вигнали з Хрінників (там він на літній період зоробітчанином був,) вигнали також зі Світязя там тоже грав, вигнали хлопці з гурту "Терлич", вигнали з Ківерець, Маневич" - чого він там не судився? А чого тут бракує? На роботу появляються обох на 3-4 хв. а якщо на довше то бухарять .до пізна. Тарас Войтиович колись перевіряв її але з того мав відповідний зиск ( отримував дорогі парфеми) а як закінчувалися знову приходив І знову отримував черговий подарунок.
02 Квітня 2017, 12:55
А чого стаття подана однобоко? Невже Музика передчуває скоре викриття у своїх політичних махінаціях? Тут треба задуматися...
02 Квітня 2017, 16:16
Ей шановні а де в районі порядні керівники назвіться бо я загубилась.А кого хочете бачити на цій посаді може Лесіну вона швидко всіх присадить
02 Квітня 2017, 16:18
А що візьму різку всіх на горшок і будете мовчати і всім буде добре
02 Квітня 2017, 18:20
В свій час Й Зяєць . здав Вишневського до суду. І суд неодмінно прийшов до , здавалося б ні в чому не виинної дркжини але гріхи спокутоє то вона. Тетянко схаменися. Скільки тобі вже людей наводить таких життєвих прикладів? А ти стоїш на своєму навіщо тобі той коханець? Буть порядною в до тебе потягнуться люди.. Тобі хватає носити тягар в душі за покійну Юлю. Не заробляй нових.
03 Квітня 2017, 17:16
Як би хоча чесно пройшов ту комісію то хоча мав би право за законність говорити .Комісію вимучили і якось виродили з допомогою лорки -секретутки. яка вже дивним чином виздоровіла після суду І ще хочуть "законності по потятіях ". Всі знають причепних до тієї історії.
19 Квітня 2017, 15:33
Свою справу зробила і директор бібіліотеки С.Ф.Осипчук яка додала до справи Горбача свій контракт За те її начальник відділу культури встановила заробітну плату 7.500 грн. Позор такому директору , яка так скоро продалася..
20 Квітня 2017, 22:01
Де Горбачова підтримка? Луцькі Громадські активісти, народний артист, музиканти, колеги з Ківерець, Маневич? педколеджу, внституту мистецтв, "Оранти" де вони поховалися? Приходьте підтримуйте Великого браконьєра і Музиканта!!!
25 Квітня 2017, 23:07
Названа теща поїде і буде вити як сучка в сливках.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024