Рожище: старшокласники навчилися кодувати

29 Березня 2017, 10:00
1689

Днями одинадцятикласники Рожищенської ЗОШ №3 вчилися будувати кар’єру та «приміряли» на собі професію програміста.

У рамках проведення профорієнтаційного квесту «Твій вибір» фахівці Рожищенського районного центру зайнятості за участю координатора  навчального центру IDEA (підрозділ ГО «Волинські перспективи») за підтримки «Microsft YouthSpark» Наталії Литвини  провели тренінг «Побудова кар’єри та професійний розвиток» для учнів  одинадцятих класів школи №3.


Організатори намагалися активізувати пізнавально-мотиваційну сферу випускників, розширити обізнаність у світі професій та свідомого професійного вибору  за допомогою Інтернету.

Галузь ІТ-технологій стрімко розвивається. Такі  навики, як уміння кодувати, в світі вже ставлять на один рівень з умінням говорити, читати і писати.


Учні 11 класів  школи приєднались до освітнього проекту «Година коду». Кожен із школярів мав можливість спробувати себе у ролі програміста. Майже  усі  одинатцятикласники справились із завданням, в результаті чого отримали відповідний сертифікат з основ програмування.


Увагу молоді привернуто до необхідності посилення власної активності щодо пізнання своїх природних професійних задатків та співставлення з вимогами до обраної професії.

З дітьми проведено експрес-тестування, розглянуто барометр професій, надано практичні поради щодо можливості реєстрації на молодіжних сайтах в Інтернеті для кращого пізнання себе та своїх можливостей.


Під час зустрічі  заступник начальника відділу надання соціальних послуг Валентина Трачук розповіла присутнім про стан ринку праці району, послуги центру зайнятості та про можливість навчання  молоді в Центрах професійно-технічної  освіти Державної служби зайнятості.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром