Суд задовольнив позов добровольця Миколи Габдулхакова

28 Березня 2017, 19:35
4104

У вівторок, 28 березня, відбулося слухання справи, щодо встановлення статусу учасника бойових дій Габдулхакова Миколи Юрійовича, на позивний «Абдула».

Щодо заявлених по справі заінтересованих осіб, то представники Служби безпеки України та  Кабінету Міністрів України, на засіданні не були присутні. Хоча були належним чином повідомленні про час і місце розгляду справи.


Члени ГО «Правий сектор» також до суду не з’явилися, однак надали заяву про те, що вони визнають заявлені вимоги.

Свідками у справі були  бойові побратими заявника з Добровольчого Українського Корпусу, які вже набули статусу УБД: Артур Завальний, Сергій Марчук та Сергій Пікуль.


Додатковими доказами у справі виступили грамоти та подяки за особисту мужність і героїзм, виявленні у захисті Батьківщини.

Окрім, побратимів «Абдули», в залі суду були присутні представники Рожищенського районного об'єднання учасників АТОГО «Самооборона м. Рожища» та небайдужі люди.

Юридичну допомогу позивачу надала Голова «Національного Корпусу Рожище» Ірина Ющук. 


Словом, розглянувши всі матеріали по справі Рожищенський районний суд, у складі головуючого судді Івана Сіліча, задовольнив цей позов.

Присутні привітали рішення суду оплесками.


На запитання кореспондента Район.Рожище,  чому Абдула раніше не звертався до суду, щодо встановлення учасника бойових дій, чоловік відповів:

«Раніше, наша держава ще не досягла того рівня свідомості, щоб узаконити статус УБД для бійців добробатів. Хоча, ці люди в перших лавах йшли боронити суверенність і незалежність України, - пояснює Микола. - Наша судова влада змінювалася, і продовжує змінюватися у кращу сторону. І цей випадок, доказує, що так і є. Думаю, що так буде і далі».


Микола Габдулхаков, людина, яка боролася, бореться і, безумовно, боротиметься за справедливість, як на Сході, так і на Заході, сьогодні звертається до всіх добровольців із закликом, аби вони не боялися «боротися за справедливість й для себе».

Більше про нашого земляка, гідного сина України, добровольця Миколу Габдулхакова читайте у матеріалі «Доброволець з Вітоніжа переконаний, що Україні треба шукати лідера нації». 


 

Коментарі
28 Березня 2017, 22:52
прізвище поправте
29 Березня 2017, 05:03
То зроби собі харакірі!
29 Березня 2017, 13:37
Дуже шкода, що наші хлопці які побували на війні потім ще мають доказувати щось по судах.... Ніякої поваги до ветеранів..
29 Березня 2017, 16:00
Шановна Самооборона м.Рожище! Ви видвинули такого серйозного мера поліщука. А мер міста - це господар міста. Чому в господара міста бардак. Ви пройдіться сто метрів від міської ради, який бардак, а саме в парку біля р. Стир. Раніше при покійному Алієву (Царство йому Небесне) там було чисто, гарно, все почищено, дорога рівненька, все освітлювалося, Мами з дітками гуляли. До чого довів товариш поліщук, це страшно глянути. Раз ви його видвинули на мера, то тоді вплиньте будь ласка на вашого мера, щоб там був порядок.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром