Де пройде пробне тестування 1 квітня

28 Березня 2017, 17:33
1606 Джерело: golosno.com.ua

У Луцьку розповіли про початок ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання), особливості заповнення реєстраційних форм та пробне тестування. 

Про це йшлося під час прес-конференції у вівторок, 28 березня, в приміщенні Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти організованою центром ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО, присвячену питанням проведення пробного ЗНО-2017. Пише ВолиньPost.

Заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольга Янушевич розповіла, що реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання тривала з 6 лютого по 17 березня. 

До слова, Волинська, Рівненська та Львівська область мають один спільний регіон по проведенню ЗНО. У Волинській області на тестування зареєструвалися 7264 людини, 69-ом – відмовили у реєстрації. 

За словами Янушевич, така практика відмов є досить поширеною, адже часто документи оформляють неналежним чином.

Внести зміни до реєстраційних даних учасників ЗНО можна до 31 березня. Кожен зареєстрований учасник повинен отримати Сертифікат ЗНО. Разом із Сертифікатом учасникам надсилається інформаційне повідомлення. За словами Ольга Янушевич, необхідно уважно перевірити усі записи, що є в інформаційному повідомленні: персональні дані, адресу проживання, перелік предметів тощо.

Також жінка наголосила, що за допомогою номеру та ПІН-коду, що вказаний у Сертифікаті, здійснюється доступ до інформаційної сторінки абітурієнта, на якій до 28 квітня будуть розміщені запрошення-перепустки в пункти проведення ЗНО. 

Зауважимо, таку перепустку необхідно друкувати самостійно.

Кожен абітурієнт має змогу обрати від 1 до 4 предметів, які вирішить складати на тестуванні. Натомість випускники шкіл здаватимуть 3 предмети, адже результати оцінювання ЗНО зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації. 

Для участі у конкурсі до вишів України абітурієнти мають право подавати Сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років. 

До слова, вже з 13 березня в особистому кабінеті учасника пробного ЗНО розміщені запрошення-перепустки у пункти пропуску проведення ЗНО. 

1 квітня можна пройти пробне тестування у таких містах: Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель, Нововолинськ, Ківерці, Локачі, Любешів, Любомль, Маневичі, Ратне, Рожище, Стара Вижівка, Турійськ, с. Світязь Шацького району. 

8 квітня – Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Камінь-Каширський, Маневичі.

Також за додатковою інформацією Янушевич радить відвідати офіційні сайти: 

www.testportal.gov.ua – сайт УЦОЯО та www.lvtest.org.ua. – сайт Львівського РЦОЯО.

Телефони гарячої лінії Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти – (032) 24 22 660; (067) 67 34 981. 

Нагадаємо, в матеріалі «Де, коли і як відбудеться пробне ЗНО 2017 року» Район.Рожище розповідав на базі якої школи відбуватиметься тестування, а у статті «Рожище на 314-му місці в ТОПі найкращих за результатами ЗНО» зможете дізнатися про рейтингу міст України за результатами ЗНО 2016 року. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024