Під час благодійної виставки «Ляльковий вернісаж» зібрали майже 600 грн для Надійки Зубаль

23 Березня 2017, 11:00
2278

В РД «Просвіта» завершилася дводенна благодійна виставка «Ляльковий вернісаж», яка була організована з метою збору коштів на лікування Надійки Зубаль з Топільного.

Під  час другого дня заходу, як і обіцяли організатори, відвідувачі мали змогу  навчитися виготовляти власноруч ляльки-мотанки. О 14-й годині свій майстер-клас розпочала Оксана Мельник – директор БК села Переспа. 



Перед тим, як приступити до ознайомлення з процесом  творення оберегу, майстриня розповіла про історію виникнення мотанок, які прийшли до нас  з глибини віків і до цього часу не втратили свого сакрального значення.  Ляльками бавили дітей, лікували, вірили, що  мотанка береже свого власника від злих духів і лихої долі.


Свої оригінальні ляльки Оксана творить лише, коли приходить  натхнення і виключно у хорошому настрої, бо має до  них  дуже трепетне ставлення. 

За час  роботи над мотанкою майстриня настільки  встигає з нею  зріднитися, що розлучаючись – почувається так, ніби відпускає у світ власне дитятко.

Ляльки Оксани Мельник наповненні пшеницею, житом, вівсом.  Не рекомендує дівчина наповнювати їх ячменем, оскільки,  за переказами, це не те збіжжя, яке приносить щастя й достаток. А ще мотанки цієї майстрині дивовижно пахнуть  літом, тому, що крім зернових,  набиті сіном  та цілющими травами: чебрецем, м’ятою, лавандою.



Майстер-клас проходив у дуже доступній і легкій формі, юні відвідувачі задавали питання та отримували змістовні відповіді. Тож  прийшовши додому, мабуть кожен з них зможе створити собі оберіг власними руками.


По завершенні цього майстер-класу  всі, хто мав бажання, разом з Наталію Марценюк  зробили  собі на згадку про цей день,  нескладну за технікою, але дуже гарну мотанку-козу.

Під час роботи виставки вдалося зібрати 591 грн 75 коп. благодійних коштів. А, якщо взяти до уваги, що відвідувачами  заходу були,  в переважній більшості діти, то це  не так вже й мало. Адже  школярі,  замість того, щоб купити собі пиріжка, клали свої нехитрі заощадження в скриньку і кожна пожертвувана  ними гривня  наближає одужання Надійки Зубаль.

Кошти, як обіцяли, разом з подарованою лялькою-скарбонькою, будуть передані на лікування юної тополянки.

 

Коментарі
23 Березня 2017, 13:10
Не забудьте зібрані кошти на лікування дати тій матері Зубаль Ларисі щоб мала за що з тим коханом гуляти
23 Березня 2017, 15:22
Не забудьте включати мізги
23 Березня 2017, 16:01
О, знову "педагоги" активізувалися! Вистачить вже, скільки можна, шевелитися треба було вчасно, а то сиділи й досиділися, а тепер "воюють" за компом.
23 Березня 2017, 20:32
І знову ця прекрасна дівчина))) я скоро одружусь
23 Березня 2017, 22:03
наша гордість!!! Оксанка молодець!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024