У Рожищі відзначили добровольців

19 Березня 2017, 08:45
4830

Цього року наша країна вперше відзначала День добровольця.

Це свято тих,  для кого слова «Україна понад усе»  є  сенсом  життя.  Саме добровольці  навесні 2014 року першими, свідомо, за покликом власного серця, стали на захист Батьківщини, тим самим зірвали плани агресора та врятували незалежність України. Ці люди до сьогодні боронять рідну землю.

18 березня в РД «Просвіта»  вшанували  добровольців Рожищенського  району. Спільними зусиллями захід організували Національний корпус, ГФ «Народна самооборона Рожища» та Рожищенське об'єднання учасників АТО.


Урочистості розпочали спільним виконанням гімну України. Далі звучали щирі, сповнені вдячності добровольцям, виступи Ірини Ющук – голови Рожищенського Національного  корпусу та Олександра Дулюка – голови Рожищенської самооборони.


Руслан Мигдалюк  - голова Рожищенського об'єднання учасників АТО  вручив пам'ятні медалі  добровольцям нашого краю: Ірині ОніщукСергію МарчукуМиколі  ГабдулхаковуМиколі БородіСергію ПікусюМиколі Дацюку.



Військовий комісар  району підполковник Олег Алєксєєв грамотами нагородив  Сергія  Марчука  та Миколу  Габдулхакова.

З історією загальноукраїнського  й, зокрема, рожищенського визвольного руху ознайомив Сергій Янішевський.



Від імені добровольців, з короткими та дуже  влучними промовами до присутніх зверталися Сергій Ващук – доброволець полку «Азов» та Микола Габдулхаков –  боєць ДУКу. Микола, як особистість творча й неординарна, свій виступ завершив власним віршем:

Ми ще, браття, повоюєм!

За святую волю...

Як не собі, може дітям,

На кращую долю.

Хай не тужать не сумують,

Кого полишили.

Мусить скуштувати ворог

Козацької сили!

А як хто в далекім краї,

В чистім полі ляже.

Зброю хай візьме хто ближче!

І більше докаже!

Бо душа давно вже в Бога...

Лиш честь в живім серці.

Будем вітром вольним жити!

Коли тілом вмерти...


Особливим гостем заходу став учасник Майдану , боєць батальйону «Донбас», який в бою під Карлівкою отримав надзвичайно  важке  поранення в голову  та дивом залишився живим, людина чиїм ім'ям названий перший редут блокади торгівлі  - Богдан Пташник. В глядацькому залі, мабуть, не було таких,  кого б його виступ залишив байдужим.

1

Виступи та промови були переплетені музичними номерами, які дарували Йорік - фронтмен гурту «Neverend», Оксана Брилевська, Надія КозійМикола Стоцький та Анастасія Козяк, Мирослава та Оксана Пашковські, Сергій Янішевський.  Захід вела талановита ведуча Наталія Марценюк.





1


Завершили урочистості виконанням гімну українських націоналістів – «Зродились ми великої години». 


 

Коментарі
19 Березня 2017, 12:02
Велика вдячність тим людям .які організували цей захід!
19 Березня 2017, 12:06
Де "лже патріоти" - Добровольські? на сценв по фото не видно. За кулісами вже. от і добре доспівалися. А з їхньої родини хто в АТО- зяті, сини,? хто? Іринка ти молодчинка все організувала професійно. Молоді люди на сцені, нові обличчя. на зміну прийшла нова генерація. А модераторів проимо просто навколоцієї теми закрити коментарі. Хлопцв цього хамства не сприйматимуть. Тут модератиори проявіть розсудливість.
19 Березня 2017, 15:26
чекай до тебе вже йдуть. такий непотріб як ти потрібно позбавляти громадянства . скільки ви вже будете бризгати ядом.
19 Березня 2017, 17:32
Коли ви вже перестанете боятись правди?
19 Березня 2017, 21:22
Слава добровольцям! Якби не вони, то , не було б вже такої країни як Україна!
19 Березня 2017, 22:57
На жаль маємо те,що маємо....І не горлань слава.......Сприймай все реально.
19 Березня 2017, 23:37
Щось не видно представників влади
20 Березня 2017, 00:58
а де фото присутніх в залі?
20 Березня 2017, 01:15
Фото вийшли не якісні. Якщо вам цікаво то в залі були добровольці, АТОвці, їх рідні, друзі, представники ГО, школярі, інші люди, яким не все однаково і о, так була верхівка РДА. Ще питання?
20 Березня 2017, 02:25
на такі заходи мало людей повідомляють,ні одного оголошення не було у афішах!!!так що нема чого людей соромити.......
20 Березня 2017, 02:38
От ви сьогодні забрели на Район, щоб коментар написати. Значить читаєте тут новини. І напередодні заходу було навіть в цьому виданні оголошення!
20 Березня 2017, 10:56
Щире дякую організаторам заходу.<br/> Низький уклін хлопцям героям-добровольцям.
20 Березня 2017, 11:10
Не чути коментарів від РДА. Напевно не поступило команди від Гайворонської.<br/>Хоча чи не вони повинні були вшановувати наших героїв саме в день добровольця. Це вони на крові і здоров'ї наших героїв сидять в цих кріслах і нічого не роблять щоб наших добровольців хоча б знали в обличчя. Де заходи по школах, де патріотичне виховання. Молоде покоління повинно знати що відбувається в країні. Про це потрібно згадувати не тільки в певні дні, а то всі вже звикли до статистики. А хлопці гинуть і з часом їх ніхто навіть і не згадає.<br/>Питання до адміністрації - ви знаєте хоча б кількість добровольців у районі?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024