Рожищенські представники «Об’єднання «Самопоміч» побували на XI З’їзді Політичної партії

15 Березня 2017, 15:00
2019

11-12 березня в столиці відбувся XI з’їзд Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» на якому побували й представники Рожища.

Під час двох днів продуктивної праці було заслухано звіти лідера партії Андрія Садового, Політичної ради, Виконавчого комітету та Контрольної комісії.

На З’їзді вирішено питання про участь місцевих організацій Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» у всіх місцевих виборах, призначених на 30 квітня 2017 року.


«Вибори до ОТГ – це неймовірна можливість увійти в зовсім іншу, набагато якіснішу комунікацію з людьми, взяти на себе повну відповідальність. Через декілька років перебування в державному управлінні ми чітко розуміємо, що сила цієї країни – в громадах, в містах і селах. Більше того, сьогодні місцеве самоврядування – основа державного суверенітету України. Нам є з ким іти на вибори до об’єднаних територіальних громад. Я переконаний, що серед міських та селищних голів є чимало наших союзників та навіть і прихильників», – говорить народний депутат «Об’єднання «Самопоміч» Роман Семенуха.

«Найближчим часом розпочнеться новий бюджетний процес, і «Самопоміч» буде твердо та рішуче наполягати на тому, що Верховна Рада зобов’язана повернути кошти на місця та відновити бюджетну децентралізацію, – заявив на ХІ З’їзді Політичної партіїї «Об’єднання «Самопоміч» народний депутат Роман Семенуха.

Фракція запропонує пакет законопроектів щодо подальшого стимулювання об’єднання територіальних громад і агломерації, яка має вирішити питання відносин великих міст і населених пунктів, що розташовані поблизу.

«Верховна Рада має звільнити міських та селищних голів від рабства та приниження, в яких вони сьогодні перебувають, повернувши їм справжні повноваження, зробити процес розподілу коштів, запланованих на поточний рік у розмірі 15 мільярдів гривень, абсолютно прозорим, рівним, щоби уникнути політичних спекуляцій і переслідувань», – зазначив Роман Семенуха.


За словами народного депутата, Верховна Рада наприкінці 2014 року ухвалила, без перебільшення, історичне рішення, впровадивши бюджетну децентралізацію. У містах та селищах, де десятиліттями нічого не відбувалось, особливо це стосується малих населених пунктів, почали потрохи відбудовуватись дороги, ремонтуватись школи та дитячі садки, освітлюватися вулиці.

Проте влада злякалася самостійності міських та селищних голів, і вже наприкінці минулого року фактично згорнула бюджетну децентралізацію. Уряд переклав на місця фінансовий тягар зі сплати житлово-комунальних послуг у закладах освіти та охорони здоров’я, відшкодування коштів за пільговий проїзд та підвісивши питання з роздрібним акцизом. Внаслідок цього бюджети розвитку великих міст суттєво скорочені, а малих міст та селищ – фактично обнулені і пограбовані. Таким чином міські та селищні голови сьогодні змушені чекати на добру ласку і лояльність з боку уряду.

Приємно, що формат З’їзду був досить незвичним: проходили прямі інтерв’ю з представниками громад, лідером партії Андрієм Садовим.


Особливо змістовною виявилася розмова народного депутата Олега Березюка з журналістом, редактором, радіоведучим, телеведучим, медіа-експертом, медіа-тренером Андрієм Куликовим, який дав багато порад для депутатів «Самопомочі», зокрема, звернув увагу на необхідність підтримувати зв’язки з тими, хто пліч-о-пліч йшов з партією до виборів, але не став депутатом.

На думку журналіста, ці люди зробили вагомий вклад у розвиток партії, тому не можуть бути забутими. Побажав й надалі об’єднувати біля себе тих людей, які прагнуть робити добрі справи для своєї країни та людей.


«Я дякую Андрію Куликову за одну дуже важливу тезу, - у своїй промові зазначив Андрій Садовий», - Журналіст, який більшу частину життя присвятив роботі на медіа, зробив нам вчора безцінний подарунок – він закликав йти до людей і говорити з ними, не очікуючи, що наші ідеї будуть донесені через ЗМІ. Бо, при всій повазі до журналістів, не будуть!».

«Самопоміч» – це не політична тусовка, не трамплінчик, не клуб за інтересами. Це партія, яка дає можливість прожити життя, яке має сенс. З багатьма з вас ми пройшли ті чи інші випробування і наші стосунки перевіряються на міцність непростими обставинами, - продовжив Лідер партії. - Кожен з нас по-різному може викладатись в цій справі. На кожного по-різному може діяти той факт, що від наших дій залежить життя людей. Країна бореться за своє право на свободу. Життя в такій країні сповнене труднощів, болю, поту і крові, щоденного випробування сили духу».

Саме лінь і слабкість, за словами Андрія Садового, в сьогочасному українському становищі означають поразку. І лише повна самовіддача і готовність стати плечем-до-плеча з побратимом приведуть до перемоги.


Рішучим та відвертим був виступ народного депутата України Єгора Соболєва про блокаду та корупцію. З ним ви можете ознайомитися переглянувши відео.

Внаслідок дводенного З’їзду членів «Самопомічі» було ухвалено Резолюцію.

Усвідомлюючи, що Україна стоїть перед загрозою колонізації з боку Росії не лише через збройну агресію, але також через:

- економічну залежність від Росії та торгівлю з окупованими Росією територіями;

- відсутність як на міжнародному, так і на національному рівні визнання окупації Росією території України, що підриває конституційний лад України, ставить під загрозу законність дій Збройних Сил України і принижує українського солдата;

- незрілі державні інститути, уражені корупцією і політичним впливом держави-окупанта;

- знищення фінансової децентралізації і приниження гідності громад, які є основою української нації,

«Самопоміч» вважає, що єдиний шлях для збереження української державності – це опір колонізації.

У зв’язку з цим, «Самопоміч» вимагає від Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів України:

  1. Прийняти закон про тимчасово окуповану територію України, який має гарантувати:

- припинення торгівлі з окупованими територіями;

- захист професійної гідності українських військових та їх обов’язку захищати народ і Конституцію;

- збереження інституційної держави і конституційного ладу.

2. Відмовитися від тоталітарної практики руйнування місцевого самоврядування, повернути і розвивати фінансову спроможність українських громад.

3. Запобігти подальшому відтворенню політичної корупції, гарантувати відповідальність за політичну корупцію та незаконне збагачення, зокрема шляхом:

- ухвалення нового закону про вибори до Верховної Ради України на пропорційній основі з відкритими списками;

- ухвалення закону про антикорупційний суд;

- встановлення вимоги пояснення майна для кожного кандидата в народні депутати та кандидатів в президенти.

«Самопоміч» також звертає увагу міжнародних партнерів на те, що визнання російської окупації, фактична та юридична блокада торгівлі з окупованими територіями, посилення українських громад та невідворотність покарання за корупцію сьогодні є запорукою збереження української державності.

Водночас незалежна та інституційно сильна українська держава є найкращим партнером для подолання російської агресії і відновлення світової безпеки, збереження та гармонії світового ладу.

Коментарі
15 Березня 2017, 17:20
Роздати цім "депутатам" в кармани сіття хай порозвозять по домівках і спасуть Львів
15 Березня 2017, 18:03
А ти в курсі, що сміття в Львові було підпалене завдяки тим хто зверху? А ти в курсі, що Садового ті хто зверху пресують і дали чіткі вказівки - сміття зі Львова не брати? А ти знаєш... Втім шо тобі казати - порох тобі друг і брат, той тішся.
15 Березня 2017, 18:50
Да твій Садовий пушийтий і цнотливий) іди поцікався що про нього думають місцеві жителі. Звідки у тебе така чітка інформація? з якої такої чіткої і чесної газети вичитав? Чи ти може друг алкаша пороха і про все в курсі ?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024