Рожище: дітям з притулку розповіли про злочинності в Україні серед неповнолітніх

14 Березня 2017, 16:35
2598

Днями головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції в області Леся Романенко спільно із головним спеціалістом відділу «Рожищенське бюро правової допомоги» Мар’яною Демчук відвідала Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації, що у м. Рожище. 

Метою зустрічі із вихованцями притулку було проведення правоосвітнього заходу на тему «Злочинність серед дітей: причини та методи усунення», де у формі дискусійної бесіди дітей ознайомлено із сучасним станом злочинності в Україні серед неповнолітніх.

Найбільш поширеними злочинами серед неповнолітніх є пограбування, хуліганство, розбійні напад, шахрайство, крадіжки. Найчастіше викрадають жіночі сумочки і мобільні телефони, хоча останнім часом “популярністю” користуються набагато дорожчі речі — автомобілі.

При цьому правопорушники часто використовують силу та заподіюють тілесні ушкодження. Неприємне здивування викликає те, що фізичним насильством не гребують і дівчата. Багато злочинів скоюються неповнолітніми в стані алкогольного сп’яніння.


Окрім того, дітям наведені статистичні дані вчинених злочинів серед неповнолітніх, причини здійснення правопорушень та види покарань за таке діяння.

Діти були активними в обговорені даної теми, задавали питання, на які отримали кваліфікаційну відповідь від фахівців.

У свою чергу, головний спеціаліст Рожищенського бюро правової допомоги розповіла присутнім про важливі події із «життя» системи безоплатної правової допомоги: підсумки та плани на майбутнє, розвиток надання правової допомоги і контекст, статистичні дані, юридичні консультації, а також, традиційно, приклади успішного захисту та представництва у судах в інтересах клієнтів.

Працівники притулку подякували за проведений захід та висловили надію на проведення подібних зустрічей у майбутньому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024