Рожищенські АТОвці обговорили наболілі питання

13 Березня 2017, 21:31
3235

У неділю, 12 березня, відбулись збори спілки учасників АТО.

Зібрання проводили голова ГО «Рожищенського районного об’єднання воїнів АТО» Руслан Мигдалюк і секретар спілки Аліна Кривов’язюк.

Зокрема, обговорили питання про земельні ділянки для військовослужбовців. Це досить болюче питання на сьогоднішній день. Пропонували хлопцям брати землю або під будівництво, або під садівництво. Всі одноголосно вирішили, що братимуть тільки для будівництва. Аліна Кривов’язюк зазначила, що «ділянки потрібно буде відстоювати, так як відстоювали Схід».



Аліна Володимирівна повідомила присутнім, що вони хочуть подати звернення в міську раду і окремі сільські ради про присвоєння почесного громадянина посмертно: Олександру Плоцедиму (Рожище), Василю Смолярчуку (Тристень), Андрію Зайцю (Доросині), Олександру Мельничуку (Тростянка). АТОвці всі прийняли дану пропозицію.

Наступним обговорили питання про щорічні виплати сім’ям загиблих по 3 600 гривень з нагоди ЗСУ. Секретар спілки Аліна Кривов’язюк наголосила, що потрібно внести корективи щодо цієї пропозиції, у зв’язку з тим, що є випадки, коли демобілізовані бійці помирають вдома і прирівнювати їх до тих, хто загинув під час бойових дій, було б не правильно. Тому запропонувала щорічно виплачувати сім’ям загиблих, які померли на Сході безпосередньо під час виконання військових обов’язків.



На зібранні виступив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рожищенського району Руслан Хомич.

«Ми проводили збори з багатьма громадськими організаціями, аби створити одне потужне об’єднання, Комітет національної дії, для того, щоб можна було впливати на депутатів Верховної ради, на різні партії, проводити певні зміни в Україні», – зазначив Руслан Миколайович.

Він запропонував хлопцям вступити до об’єднання. Демобілізовані бійці беззаперечно прийняли пропозицію Руслана Миколайовича.

Також на зборах Спілки обрали емблему організації (№ 2) та обговорили ряд інших питань.


 

Коментарі
14 Березня 2017, 01:15
Виправіть будь - ласка Василю Смолярчуку (Тристень) - це Щуринська сільська рада.<br/>Справа в об&quot;єднання хороша - щодо присвоєння почесного звання громадянина - хлопцям, які віддали життя за Батьківщину. Для цього потрібно час - бо в міській раді є положення, яке розроблене та затверджене згідно чинного законодавства. А щодо присвоєння почесного звання громадянина села - потрібно буде трохи часу. Але це не страшно. ХЛОЦІ ДІЙСНО ЦЬОГО ЗАСЛУГОВУЮТЬ.
14 Березня 2017, 01:38
Дякуємо вам
14 Березня 2017, 18:50
Не дуріть хлопців - землі під будівництво в місті та й в прилеглих селах не так багато якби цього хотілося і роздавати їм її ніхто не планує. Дадуть максимум 5 - 6 ділянок і то &quot;наближеним&quot;. Єдиний варіант і вихід - брати у власність землю для ведення особистого селянського господарства по 2 га і в цьому є перспектива!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024