У РД «Просвіта» вшанували пам'ять Кобзаря

10 Березня 2017, 21:50
1965

10 березня спливає 156 років, як пішов з життя Тарас Григорович Шевченко - геніальний український поет, блискучий художник, якого зачаровував цей світ і водночас дарував глибокі розчарування. Йому був даний унікальний дар випереджати час. Творець Шевченкові дав Слово.

З метою гідного пошанування пам’яті Кобзаря в РД «Просвіта» була проведена літературно-музична композиція, яку відвідали вчителі та учні сьомих класів Рожищенської ЗОШ № 2.

Захід розпочав народний аматорський вокальний колектив «Колорит» (керівник Світлана Павлючик) піснею на слова Шевченка «Зоре моя вечірняя». Далі ведуча Наталія Марценюк розповіла кілька маловідомих, але цікавих фактів з життя Тараса Григоровича, провела паралелі між творами генія і сучасною Україною та, цитуючи слова Богдана Ступки, закликала шанувати поета читанням і перечитуванням його творів.

Розповідь була переплетена піснями на слова Шевченка у виконанні Валентини Добровольської, Оксани Пашковської та Оксани Брилевської.

На завершення всі разом виконали «Реве та стогне Дніпр широкий», а школярі влаштували флешмоб з читання вірша «Мені однаково, чи буду» з циклу «В казематі».






 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024