Рятувальники закликають громадян не спалювати сухостій

03 Березня 2017, 16:00
1474

З настанням відносно сухої та теплої погоди почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на городах та присадибних ділянках. 

Важливо, що такі дії є вкрай небезпечними, адже під час різких поривів вітру вони можуть стати причиною пожеж у житлових та господарських будівлях, а також цілих лісових масивів.

Нагадаємо, нещодавно невідомі підпалили сухостій поблизу залізничного мосту в Рожищі, про це ми писали в матеріалі «Рожище у вогні та димовій завісі».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій  в області застерігає рожищенців від порушення правил пожежної безпеки.

При спалюванні сухої рослинності на присадибних ділянках можливе перекидання вогню на житлові будинки та господарські споруди.


Продукти горіння створюють загрозу для здоров’я людини, погіршують видимість на автошляхах. Вогонь знищує гнізда птахів, комах, тварин, живі організми.

Для запобігання пожежам в екосистемах та житловому секторі будуть проведені постійні рейдові перевірки спільно з фахівцями екологічної інспекції та правоохоронцями!

Громадяни! Пам’ятайте, що відповідно до чинного законодавства за умисне чи необережне спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!

У випадку виявлення пожеж слід негайно вжити заходів для приборкання загорання та повідомити про це підрозділи пожежно-рятувальної служби за телефоном «101».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024