Студентка-рожищанка розробляє проект парку над Стиром

21 Жовтня 2015, 13:25
Ось так занедбано виглядає нині друга половина парку 3506
Ось так занедбано виглядає нині друга половина парку

Чистота у домівках, чистота у дворі, чистота у місті – це те, з чого починається громада.

Але, схоже, рожищенська громада ще досі не може зрозуміти, що чистота у місцях відпочинку залежить не лише від роботи комунальних підприємств, а й від них самих.

Так, нині міський парк над Стиром нічого, окрім жалю, не викликає. Одна його частина, яка веде до ставків і колись була улюбленим місцем відпочинку для містян, повністю заросла хащами. Інша (де, власне, і відбуваються культмасові заходи), регулярно засмічується самими відпочивальниками.

Ось так занедбано виглядає нині друга половина парку
Ось так занедбано виглядає нині друга половина парку

З питанням про те, як буде впорядковуватися ця територія і чи плануються такі роботи взагалі, ми звернулись до міського голови.

— Ми вже розчистили парк від старих дерев, які несли загрозу життю і здоров’ю рожищан, - розповідає В’ячеслав Поліщук. - Навесні зібрали передвеликодню толоку, залучили підприємців, які придбали саджанці, і провели насадження дерев. Одні прижилися, інші - ні. Таким чином тепер можна робити висновки, які породи там можна насаджувати далі. Зрізані дерева використали для облаштування лавок і столиків. Прикро визнати, що люди того не оцінили і по-варварськи знову засмічують місця відпочинку.

Нещодавно до мене звернулася студентка Ірина Гундир, яка на безоплатній основі готова розробити проект для парку над Стиром. Каже, що це буде її дипломна робота. Дівчина вміє працювати над парковою архітектурою.

Як виявилось, рожищанка Ірина Гундир є студенткою Київського національного університету культури й навчається на факультеті «Дизайн середовища інтер’єру і ландшафт». Іринка розповіла, що її дипломна робота передбачає розробку дизайну середовища.Тому, аби не працювати над чимось «віртуальним», вирішила свою працю втілити не тільки на папері, а й в житті. А що найбільше болить, як не рідне місто? Нині, заручившись підтримкою мера, вона плідно працює над розробкою проекту парку.

Ірина Гундир розробляє проект парку
Ірина Гундир розробляє проект парку

Тим часом, керівник Дільниці благоустрою міської ради Юрій Міщук повідомив, що в листопаді, після того, як опаде листя, в парку буде проведено скошення старої трави та обрізка кущів. А навесні ще й встановлять кілька нових бесідок.

— Прикро, що люди не цінують нашої праці, залишають розкладені багаття, вже кілька цьогоріч встановлених столиків просто згоріли, — коментує Юрій Іванович. – Тому й вирішили бесідки весною встановити.

Плани хороші. Як-то кажуть, поживем — побачим... А поки лишається тільки сподіватися на совість та культуру самих рожищан. Друзі, бережіть та турбуйтесь про рідне місто. Бо Європа, до якої ми так прагнемо, починається з нас самих!

Коментарі
06 Липня 2016, 13:22
Молодець
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024